Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ

Διαχέεται ήδη προς την κοινωνία και κυρίως προς τους ενδιαφερόμενους αποδέκτες ότι με τον ερχομό των 31,5 δις θα υπάρξει ανακούφιση και θα αυξηθούν οι παροχές προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Λάθος, τραγικό!!!
Ποιά είναι η αλήθεια;
Από τα 31,5 δις τα 24,6 δις θα διοχετευθούν προς τους τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Απομένουν 6,7 δις. Τα 4,6 εκατομμύρια θα αποπληρώσουν τοκοχρεωλύσια εντόκων γραμματίων του δημοσίου που λήγουν.
1,3 εκατομμύρια ευρώ θα αποπληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου και 2 εκατομμύρια θα αποπληρώσουν έντοκα γραμμάτια δημοσίου.
Όλα αυτά μας κάνουν πάνω από 31,5 δις. Θα προσθέσουμε και κάποιο ποσό που θα οδηγηθεί στον κρατικό προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση του ελλείμματος.
Φτάνουν; Ασφαλώς όχι και για τίποτα πέραν αυτών που αναφέραμε.
Τώρα πώς υπόσχονται και πώς κάποιοι το δέχονται και το διαχέουν δεν καταλαβαίνουμε. Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι κρύβουν την αλήθεια και ''σπρώχνουν'' στον χρόνο τις ''διεκδικήσεις'' και τις υποχρεώσεις τους.
Οι δήμαρχοι ας δουν την πραγματικότητα αυτή (αν δεν την ξέρουν και εκτιμούμε οτι δεν την ξέρουν τουλάχιστον για τους πολλούς), που περιγράψαμε και να σταματήσουν να ψεύδονται στους δημότες. Η αναχρονιστική πολιτική τους με αρκετή ανευθυνότητα συνέβαλε στην χρεοκοπία της αυτοδιοίκησης.
Θα δούμε και στο δήμο Βριλησσίων πώς θα στηθεί ο νέος προϋπολογισμός αλλά και θα δούμε τον απολογισμό των πεπραγμένων το 2012, που οσονούπω έρχεται.
 Η δημοτική αρχή οφείλει να είναι προετοιμασμένη και ισχυρή στην συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, περισσότερο για να πείσει τον εαυτό της και ύστερα την αντιπολίτευση. Η ημιμάθεια και το πρόχειρο σκέπασμα δεν θα δώσει λύση στα προβλήματα αν η δημοτική αρχή επιθυμεί να προσφέρει πραγματικά στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...