Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 25

------------------------------------
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ

Όχι με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο προτάσεις και σκέψεις (εκ των υστέρων για μερικούς) από τις δημοτικές παρατάξεις ΄΄Βριλήσσια, Δήμος Δημιουργίας΄΄ και ΄΄Δράση για μια άλλη πόλη΄΄ αναφορικά με την επιβολή των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και το ύψος τους.

Λίγο ως πολύ ήταν αναμενόμενο σε εμάς, όπως προκύπτει εκ της εμπειρίας από την συμπεριφορά ορισμένων παραγόντων της τοπικής πολιτικής σκηνής, να αντιδράσουν και να ασκήσουν την κριτική τους επί των εξελίξεων σχετικά με τις συζητήσεις για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

Έτσι, λοιπόν, με ομοβροντία δημοσιευμάτων οι δύο αυτές παρατάξεις εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Για μεν την παράταξη ΄΄Βριλήσσια, δήμος δημιουργίας΄΄ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ο νέος εκπρόσωπος της δημοτικής αυτής παράταξης, κ. Πολίτης, που αντικατέστησε τον κ. Γκόρο με παρέμβαση του κ. Μανιατογιάννη, δεν ενημερώθηκε ποτέ από τον αντικατασθέντα κ. Γκόρο τι είχε προηγηθεί στις συζητήσεις στην επιτροπή. Περισσότερο επιβαρυμένη η θέση του κ. Πολίτη και της παράταξης αυτής αν είχε ενημερωθεί και το απέκρυψε.

Σ’ εκείνες τις συζητήσεις, λοιπόν, η παράταξη αυτή είχε δεχθεί να συζητά επί της προτάσεως της δημοτικής αρχής (υπάρχουν και γραπτά προς απόδειξη).

Όταν καταθέσαμε εμείς την ανατρεπτική μας πρόταση άμεσα αντικαταστάθηκε ο κ. Γκόρος ενώ ο κ. Πολίτης εμφανίστηκε στις συνεδριάσεις της επιτροπής χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις προτείνοντας μόνο την μείωση των περσινών τροφείων κατά 40%. Έτσι αποδέχονταν την αυθαίρετη επιβολή των κλιμακίων.

Η πρότασή μας έδωσε αφορμή να σκεφθούν με άλλο τρόπο και να δεχθεί η παράταξη αυτή την ήδη υιοθετημένη θέση στην επιτροπή να αλλάξουν οι κλίμακες. Τώρα εμφανίζεται με την ΄΄καινοτόμο΄΄ άποψη στην διαμόρφωση των νέων κλιμακίων.

Η ΄΄καινοτομία΄΄ περί της μείωσης κατά 40% στις ειδικές κατηγορίες ήταν προϊόν της δικής μας πρότασης αλλά την οικειοποιήθηκε η παράταξη αυτή αυθαίρετα.

Ποιο ήταν το καινοτόμο, όμως, αυτής της παράταξης; Η συμμετοχή των εργαζομένων του δήμου στα τροφεία. Όντως αυτή ήταν μια δική τους πρόταση. Απέναντι σ’ αυτή την πρόταση ήταν η πρόταση της διοίκησης να εξακολουθήσει να ισχύει το καθεστώς της μη συμμετοχής των εργαζομένων.

Η θέση αυτή αποτέλεσε τελικά σημαντικό σημείο τριβής μεταξύ της παράταξης και, αλίμονο, με το μέλος της επιτροπής που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. Έγινε θέμα για την παράταξη αυτή το δικαίωμα της υπεράσπισης ενός δικαιώματος του εργαζόμενου να μην πληρώνει τροφεία ενώ δεν αναγνώρισε την προσφορά των εργαζομένων με άλλους τρόπους στην λειτουργία των παιδικών σταθμών. Τόλμησε η παράταξη αυτή να δημοσιεύσει την ψήφο του εργαζόμενου υπέρ του δικαιώματός τους και να την θεωρήσει και καθοριστικής σημασίας. Οϊμέ!!!

Από την άλλη, όμως, θέλει να παρουσιάζεται ως υποστηρικτής του μηδενισμού των τροφείων για όλους!!! Καλεί, δε, τους υπερψηφίσαντες την πρότασή τους, στον αγώνα να μην υπάρχουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς!!! (είναι οι μοναδικοί; Είναι νέα καινοτόμος θέση;)

Κατά την άποψη της παράταξης αυτής ένα δικαίωμα που κατέχει κάποιος και είναι δίκαιο, πρέπει να καταργηθεί.

Σ’ αυτή, λοιπόν, την συνολική πρόταση προσχώρησε και η άλλη παράταξη ΄΄Δράση για μια άλλη πόλη΄΄ δια στόματος του κ. Κωνσταντινίδη. Η παράταξη αυτή δεν παρουσίασε δική της θέση αλλά αποδέχθηκε την συζήτηση και ασφαλώς την επιβολή τροφείων και επ΄αυτού πήρε θέση και ψήφισε κρίνοντας τις άλλες προτάσεις.

Τι δημοσίευσε αυτή η παράταξη; Την αποποίηση (ουσιαστικά) της ευθύνης να έχει πρόταση ως δημοτικός συνδυασμός αυτής της πόλης . Είχε όμως το θάρρος να κρίνει τις προτάσεις των άλλων και να αποδεχθεί την φθηνότερη και ασφαλώς το σύνολο της πρότασης. Δηλαδή, την συμμετοχή των εργαζομένων του δήμου στα τροφεία και την διατήρηση των (άδικων κατά τους ίδιους) κλιμακίων εισοδήματος!!

Στο δημοσίευμα προσπαθεί η παράταξη αυτή να δικαιολογηθεί για την υπερψήφιση της πρότασης Πολίτη – Μανιατογιάννη. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τεκμηριώνουν την ελαφρότητα των θέσεών της.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης αυτής είχε καταθέσει μια σκέψη, στο περιθώριο του χρόνου ενός διοικητικού συμβουλίου, μέσα από την οποία φαίνονταν απόλυτα ο σκεπτικισμός στο θέμα και η βασική κατεύθυνση της θέσης του. Την καταθέτουμε εμείς.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, λοιπόν, είχε αναγνωρίσει και είχε επιμείνει στο άδικο της σύνδεσης των τροφείων με τα κλιμάκια εισοδήματος. Το άδικο της διαφορετικότητας του ύψους των τροφείων. Η πρόταση, όμως, που υπερψήφισε, στηρίζεται στις κλίμακες των εισοδημάτων και περιέχει και την πρόταση να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα τροφεία.

Εμείς δεν εντυπωσιαστήκαμε γι΄αυτό. Περισσότερο εντύπωση μας προκαλεί πώς δημοσιεύει κανείς, εκ των υστέρων, κριτική επί των θέσεων άλλων και μεταφέρει το βάρος της ευθύνης της κατάθεσης δικής τους θέσης επί της ουσίας στο γεγονός ότι έκαναν πρόταση να γεφυρωθούν οι δύο προτάσεις και επειδή δεν υπήρξε συμφωνία, καταφεύγει σε συμβουλές προς εκείνους που είχαν πρόταση; Και το σπουδαιότερο, δημοσιεύει την κριτική αφού έχει εισπράξει όλες τις πληροφορίες και αφού έχουν κατατεθεί κριτικές άλλων!!!!

Θεωρεί δηλαδή η παράταξη αυτή υπαίτιους της μη συμφωνίας αυτούς, που είχαν πρόταση, όφειλαν, δε, αυτοί, να την αλλάξουν προκειμένου να συμφωνήσουν εκείνοι!!! Και σ΄αυτούς η παράταξη αυτή δίνει συμβουλές να μάθουν να συνθέτουν τις απόψεις τους με άλλους. Οϊμέ!!!

Ας σημειώσουμε εδώ ότι η παράταξη αυτή είχε ιδιαίτερη ενημέρωση επί της δικής μας πρότασης και μάλιστα αποδέχθηκε το δίκαιο και το αντικειμενικό της πρότασης και ακόμη ότι κινούνταν στην δική τους κατεύθυνση!!!!

Το δυστύχημα είναι ότι άλλα λέγονται από κάποιους και άλλα γίνονται!!

Εμείς δεν θα πέσουμε στην παγίδα να κρίνουμε τις άλλες προτάσεις και πολύ περισσότερο τι ψήφισαν τα μέλη του συμβουλίου και τι δεν ψήφισαν. Θεωρούμε ότι όλοι έχουν τα κριτήρια, έχουν σκέψη και μυαλό και πάνω απ’ όλα είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν αυτό που τους ικανοποιεί. Οι παρατάξεις έχουν την συλλογική ευθύνη των πράξεων και των θέσεων και ασφαλώς την ευθύνη να διεκδικούν την ψήφο των δημοτών με σοβαρότητα.

Σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχουμε δημοσιεύσει τη θέση μας κι αυτό ας είναι στοιχείο κριτικής από τους δημότες.

Εμείς δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο.

Παραπέμπουμε σε άλλα δελτία τύπου της παράταξής μας για το ιστορικό των εξελίξεων και το περιεχόμενο της δικής μας πρότασης επί των τροφείων, στην οποία κανείς δεν βρήκε αρνητικά σημεία και όλοι (και λέμε όλοι με στοιχεία) υποδέχθηκαν με τα καλύτερα σχόλια.

Να επισημάνουμε, επίσης, ότι στην επιτροπή δεν συμμετείχαν οι παρατάξεις ΄΄Δράση για μια άλλη πόλη΄΄ και ΄΄Λαϊκή συσπείρωση΄΄. Η πρώτη δεν γνωρίζουμε για ποιους λόγους διότι δεν το κατέθεσε. Η δεύτερη διότι η θέση της είναι, σε κάθε περίπτωση να μην υπάρχουν τροφεία. Την θέση αυτή επανέλαβε και στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και εξ αυτού του λόγου συμμετείχε στο διάλογο αλλά όχι στην ψηφοφορία δηλώνοντας ΄΄παρών΄΄.

Ιδιαίτερα τα τελευταία για την αποκατάσταση της αλήθειας.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
www.tavrilissiatonpoliton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...