Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

''ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 22

------------------------------------
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 16ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΘΕΜΑ:  ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΤΩΝ
               ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


Η χθεσινή συνεδρίαση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με θέμα την διαμόρφωση του ύψους των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς κατέδειξε ακόμη μια φορά την λογική ΄΄του μαντριού΄΄.

Το ένα ΄΄μαντρί΄΄ η παράταξη της διοίκησης στηριγμένη πολιτικά από την Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε στην επιτροπή μελέτης και καθορισμού το ύψους των τροφείων, δεν εμφανίστηκε με συγκεκριμένη πολιτική βούληση και συγκεκριμένου πολιτικού στόχου πέραν της εισπρακτικής λογικής.

Η πρόθεσή της ήταν να εισπράξει συγκεκριμένο ποσό χωρίς να αποτελεί και αντικειμενικό στοιχείο αφού δεν απέδειξε ποτέ πώς προκύπτει το συγκεκριμένο αυτό ποσό.

Παρ’ όλα αυτά παρεμβαίνοντας στη λίστα των περσινών τροφείων έκανε διορθώσεις με ελάχιστες αποκλίσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης, διατηρώντας τις άδικες και κατάπτυστες λίστες των κλιμακίων εισοδήματος.

Έτσι η διαμορφωθείσα πρόταση ψηφίστηκε από όλα τα μέλη της δημοτικής παράταξης της διοίκησης υπακούοντας απόλυτα στις αρχές του ΄΄μαντριού΄΄.

Η παράταξη του κ. Μανιατογιάννη, το δεύτερο ΄΄μαντρί΄΄ στηριγμένη πολιτικά, ΄΄επιχρισμένη΄΄ από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει καταθέσει με σεβασμό και ειλικρίνεια την πρότασή της στο πλαίσιο των εργασιών της επιτροπής και αποφεύγοντας συστηματικά να φανερώσει την πρόθεσή της εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με την γραπτή πρότασή της. Μείωση των τροφείων κατά 40% επί των περσινών τροφείων. Η ίδια αποδέχθηκε το άδικο των κλιμακίων εισοδήματος και το αυθαίρετο των περσινών τροφείων και παρ’ όλα αυτά πρότεινε την μείωσή τους κατά 40%.

Στο δεύτερο αυτό ΄΄μαντρι΄΄ προχώρησε και η παράταξη του κ. Τσούτσια, η οποία εμφανίστηκε χωρίς συγκεκριμένη πρόταση αλλά δέχθηκε και εκείνη την μείωση αυτή του 40% άνευ ουσιαστικής τεκμηρίωσης.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε την διατήρηση και τη συντήρηση της λειτουργίας των ομαδοποιήσεων (κοινώς ΄΄μαντριά΄΄) των μελών των επιτροπών στο δήμο.

Καταγγέλλουμε την λογική αυτή και αντιδρούμε στις αυθαιρεσίες και τους λαϊκισμούς της πιο κακής ποιότητας.

Εμείς βρεθήκαμε στην επιτροπή και στο συμβούλιο με συγκεκριμένη απόλυτα τεκμηριωμένη επιστημονικά και με αντικειμενικές παραμέτρους πρόταση. Κανείς δεν έθεσε αρνητικά στοιχεία και εισπράξαμε άριστα σχόλια.

Όμως επικράτησε η λογική του ΄΄μαντριού΄΄ ακόμη μια φορά και σ΄αυτό εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι λέγοντας ΄΄φτάνει πια, να μπει τέλος στις λογικές που κατέστρεψαν την χώρα μας, τέλος στα ΄΄μαντριά΄΄.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
www.tavrilissiatonpoliton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...