Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Σχετικά με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Βριλήσσια - Δήμος Δημιουργίας»  που αναφέρεται στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων που έγινε στις 16-10–12 με θέμα την οικονομική εισφορά των γονέων που έχουν παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας (τροφεία) για το σχολικό έτος 2012 – 13,  θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Όπως όλοι οι εργαζόμενοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι νέοι, έτσι και εμείς, βιώνουμε το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο, που είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που σχεδιάζεται από την τρόικα, υλοποιείται από την τρικομματική κυβέρνηση και οξύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που υποτίθεται οτι θα έλυνε.

Καθημερινά, με την πολύτιμη συνδρομή των καναλιών, μας αποκαλύπτουν στοιχεία διαφθοράς και ιδιαίτερα προνόμια για τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, προετοιμάζοντας το κύμα απολύσεων που έχουν αποφασίσει.
«Ξεχνούν» όμως να αναφερθούν στη διαπλοκή και διασύνδεση όλων αυτών
των περιπτώσεων με πολιτικούς και κομματικούς μηχανισμούς και τη συνεχή πίεση των υπηρεσιών για εξυπηρέτηση μικροκομματικών επιδιώξεων από κάθε είδους πολιτικούς προϊσταμένους.

Την ώρα, που αυτή η πολιτική οδηγεί με διάφορα τεχνάσματα στην παράδοση σε μεγαλοεργολάβους, υπηρεσιών των Δήμων που αφορούν κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα και οι παιδικοί σταθμοί, περιμέναμε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να είναι  συνοδοιπόροι μας στον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας, για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών των  Δήμων.

Υπηρεσιών που πολλές φορές, προσφέρονται στους δημότες λόγω της αυταπάρνησης των εργαζομένων σε αυτές, όπως γίνεται στους παιδικούς σταθμούς των Βριλησσίων που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια με πολλές ελλείψεις στο προσωπικό. Παρόλα αυτά, οι συνάδελφοι  των παιδικών σταθμών κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά επιδεικνύοντας έμπρακτα αυξημένη κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία προς όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Αυτή η προσήλωση μας στα συμφέροντα των εργαζόμενων του δήμου αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχει φαίνεται εξοργίσει αρκετούς, κι όχι μόνο τα στελέχη του Δήμου Δημιουργίας.
Αυτό δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η επιλογή της δημοτικής παράταξης «Βριλήσσια - Δήμος Δημιουργίας»  να στραφεί προσωπικά  ενάντια στην συνάδελφο – εκπρόσωπο των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς -  και να την κατηγορήσει ότι «έβαλε το συντεχνιακό συμφέρον 9 παιδιών πάνω απότο συμφέρον 167 παιδιών και χωρίς να δείξει καμία εργατική αλληλεγγύη και ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, οδήγησε πολλές από τις οικογένειες  στο να πληρώσουν αυξημένα τροφεία» είναι τουλάχιστον ατυχής... αφού η ψήφος της δεν ήταν καθοριστική και εντάσσεται στα πλάισια της απόπειρας απαξιώσης της κοινωνικής προσφοράς των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να σταθούνε δίπλα μας στους αγώνες μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να σταθούνε δίπλα μας στους αγώνες μας για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Για το Δ.Σ

Πρόεδρος
Τάσος Βιρβίλης
 Αντιπρόεδρος
Αντώνης Βούλγαρης
Ταμίας
Νίκος Βασιάδης
 Μέλος
Βίκυ Χαλκιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...