Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ Η ΦΥΣΗ



HAPPY BEAR-TH-DAY ARCTUROS

 ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ 20Χ20

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 20 ΕΤΩΝ ΣΕ 20 ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
20 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμπληρώνει 20 χρόνια δράσης στα δάση και στα βουνά και επισκέπτεται 20 επαγγελματικούς και κοινωνικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Η γηραιότερη αρκούδα της Ευρώπης, ένας περήφανος λύκος, μία πανοραμική άποψη του Νυμφαίου την ώρα που δύει ο ήλιος, δασικά μονοπάτια, μία από τις εικόνες που οδήγησαν στην απαγόρευση των τσίρκων με ζώα, το πολύχρωμο δάσος της Ροδόπης, οι αλπικές λίμνες του Γράμμου, χιονισμένες κορυφές, μια επιχείρηση διάσωσης αρκούδας και άλλες αδημοσίευτες εικόνες είναι μερικές μόνο από τις 20 φωτογραφίες της έκθεσης που ξεδιπλώνουν την ψυχή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του κοινού με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας.

Ο εορτασμός των γενεθλίων μας θα εξελιχθεί σε 2 παράλληλες ενέργειες, στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Για το ίδιο διάστημα, σχεδιάσαμε εορταστική, επικοινωνιακή καμπάνια-κοινωνικό μήνυμα που θα  προβάλλεται από τις 15 Νοεμβρίου στα εθνικά ΜΜΕ.
Στόχος μας είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τις περιβαλλοντικές δράσεις που ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει υλοποιήσει αλλά και να δραστηριοποιηθεί σε προσεχείς περιβαλλοντικές δράσεις και ζητούμενα.

Η Vodafone, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων δράσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ υποστηρίζει τη φωτογραφική επίσκεψη «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ 20Χ20», στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας της με την οργάνωση. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Vodafone από το 2008 υλοποιούν το πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα για την προστασία της καφέ αρκούδας. Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας κινητής επικοινωνίας της Vodafone, έχει συλλέξει πολύτιμα στοιχεία για τον πληθυσμό της καφέ αρκούδας. Το επιστημονικό πρόγραμμα για την προστασία της καφέ αρκούδας αποτελεί μέρος του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει η Vodafone.


20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ Η ΦΥΣΗ

Δείτε εδώ όλα τα σημεία της φωτογραφικής επίσκεψης.
Συναντήστε μας και υποστηρίξτε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.
Τα σημεία που θα φιλοξενηθεί η έκθεση:
1. ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (16/11-14/12), Σταυροπούλου 29, Αθήνα
2. Τεχνόπολις (20/11-28/11), Πειραιώς 100, Γκάζι
3. Tailor Made, Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι
4.  TAF, Νορμανού 5, 105 55 Αθήνα, Μοναστηράκι (1-25 Νοεμβρίου)
5. ΙΑΣΩ, Λεωφόρος Κηφισίας 37-39,Μαρούσι
6. Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
7. Ster Cinemas Ιλιον, Λεωφόρος Δημοκρατίας 67Α Ίλιον
8. Pierce College, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή
9. Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών
10. Υγείας Μέλαθρον, Θερειανού 4, Πεδίον Άρεως
11. ΕΟΣ Αχαρνών, Φιλαδελφείας 126, Μενίδι
12. Καταφύγιο Μπάφι, Πάρνηθα
13. Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»,
       Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου, Αθήνα
14. Polis Park Ριζάρη, Ριζάρη & Βασιλέως Κων/νου, Αθήνα
15. Οργάνωση ΓΗ, Κέντρο της Γης, Λεωφόρος Δημοκρατίας 67, Ίλιον
16. Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D'Arc, Ελευθερίου Βενιζέλου 12Α, Πειραιάς (η έκθεση θα είναι επισκέψιμη μόνο για τους μαθητές και τους γονείς τους)
17. Μουσείο Γουλανδρή, Κέντρο Γαία, Όθωνος 100, Κηφισιά
18. Δήμος Αθηναίων
19. Hilton, Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα
20. Διαδικτυακός Τόπος Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...