Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 28


                                          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   Νο   28
                                        ------------------------------------

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ     7  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2012
ΘΕΜΑ                ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΟΥΣ  
                            ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ


Δυστυχώς, επαληθευόμαστε ακόμη μια φορά!!
Με το νέο μνημόνιο, οι περικοπές όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά κινούνται περισσότερο έντονα και επιθετικά.
Στις αρχές του 2012 είχαμε για πρώτη φορά επισημάνει την δυσκολία στην οποία θα βρεθούν η τοπική αυτοδιοίκηση, οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις περιφέρειες και οι δημότες.
Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε όλους για τις σημαντικές αλλαγές, που επρόκειτο να συμβούν, κυρίως στα οικονομικά, λιγότερα στα θεσμικά.
Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε επισκεφθεί τους χώρους εργασίας των εργαζομένων του δήμου και είχαμε καταθέσει τις απόψεις μας για την κατάσταση, που πρόκειται να έλθει ο δήμος.
Οι περικοπές στα οικονομικά και η πρόθεση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της μείωσης των εργαζομένων στο δημόσιο, να απολύσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα επιφέρει ισχυρά πλήγματα στις οικογένειες των εργαζομένων αλλά και στην λειτουργία του δήμου.
Εμείς, διαφωνούμε με όλα αυτά τα μέτρα, που φέρνουν μεγάλες ανωμαλίες στην κοινωνία. Μεταφέρουν το πρόβλημα από το οικονομικό πεδίο στο κοινωνικό. Κι αυτό για εμάς είναι το σημαντικότερο.
Η δημοτική αρχή, εν όψει της συζήτησης του προϋπολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο, να διαμορφώσει την πρόταση του νέου προϋπολογισμού με περισσότερη προσοχή και με ιδιαιτερότητα στους εργαζόμενους.
Ακόμη, η διαμόρφωση της πρότασης, είναι αναγκαίο να είναι ρεαλιστική και να στραφεί σε άλλες πηγές εσόδων ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δήμου.
Οι στιγμές για εμάς είναι κρίσιμες για όλους. Υπ΄ αυτό το πρίσμα, όμως, δεν θα είμαστε περισσότερο ελαστικοί απέναντι στο έργο μας και στην υποχρέωσή μας στο δημοτικό συμβούλιο. Αντίθετα μάλιστα, θα είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί και παραγωγικοί.
 Προτρέπουμε όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συνδυασμούς να βρεθούν στο ίδιο μήκος κύματος ώστε παραμερίζοντας τις σκοπιμότητες να επιτύχουμε συντονισμό και συναίνεση για το καλύτερο αποτέλεσμα, προς όφελος της κοινωνίας και των δημοτών.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

www.tavrilissiatonpoliton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...