Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

<Είμαστε ένα ΄΄ευφάνταστο΄΄ blog!! (κατά την δημοτική αρχή)>

Το ΄΄ευφάνταστο΄΄ blog  μας, φέρνει στο φως και μια άλλη περίπτωση ΄΄ικανότητας΄΄, ΄΄συνέπειας΄΄ και ΄΄ισχυρής δημοτικής αρχής΄΄.
Την Δευτέρα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκε το θέμα της ανάθεσης σε δικηγόρο της αίτησης εγγραφής στο κτηματολόγιο για τα σχολεία του δήμου, Α Γυμνάσιο, Γ΄Δημοτικό και Δ΄Δημοτικό σχολείο του δήμου.
Στο θέμα αναφέρεται μάλιστα ως ΄΄διόρθωση΄΄.
Ύστερα από σαράντα χρόνια, ίσως και περισσότερα, σκέφθηκε η δημοτική αρχή (και πώς τώρα το σκέφθηκε;) ότι δεν το έχει εγγράψει στο Κτηματολόγιο και τώρα αναθέτει την υπόθεση σε δικηγόρο για να κάνει την δουλειά αυτή αφού οι ημερομηνίες έχουν περάσει και θεωρείται εκπρόθεσμη η διαδικασία. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει δικαστική απόφαση κι έτσι προέκυψε η ανάθεση σε δικηγόρο. 
Δεν είναι ΄΄διόρθωση΄΄ όπως εκείνη χαρακτηρίζει την υπόθεση αυτή. Είναι μια ασυνέπεια και ανευθυνότητα αλλά πώς αλλιώς θα το δικαιολογούσε παρά ως ΄΄διόρθωση΄΄. 
Ίδια περίπτωση ήταν και αυτή στην πλατεία Αναλήψεως, όπου το Εκκλησιαστικό συμβούλιο με δικούς του τίτλους κατέθεσε κανονικά τα δικαιολογητικά για την εγγραφή της μισής πλατείας, τουλάχιστον στο όνομα του ναού.
Κι όταν ξύπνησε ο δήμος κατέφυγε δικαστικά στην διεκδίκηση αντιδικώντας με την εκκλησία.
Η υπόθεση αυτή είναι σε εκκρεμότητα ακόμη. Εκκρεμεί δίκη όπου εκεί θα έχουμε απόφαση πού ανήκει τελικά η πλατεία, στον δήμο ή στην εκκλησία.
Κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε αν ο δήμος ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της και υπέβαλε κανονικά τους τίτλους του στο Κτηματολόγιο όταν η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη.
Σήμερα οι δημότες θα πληρώσουν δικηγόρους για υποθέσεις απλές και εντός των καθηκόντων της δημοτικής αρχής.

Αυτά λέει ένα ΄΄ευφάνταστο΄΄ blog της πόλης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...