Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ!!! ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

<Είμαστε ένα ΄΄ευφάνταστο΄΄ blog!!>

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων κατέθεσε πρσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εναντίον της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία η σημερινή διοίκηση του δήμου, θα αναθέσει τον οδοκαθαρισμό της πόλης σε ιδιώτη!!
Θυμίζουμε ότι σε δημοτικό συμβούλιο μόλις πριν 10 ημέρες η σημερινή διοίκηση του δήμου έφερε προς συζήτηση τον προϋπολογισμό της καθαριότητας του δήμου. Προέβλεπε την παραχώρηση της καθαριότητας των δρόμων της πόλης σε ιδιώτη, όπως ήταν και μέχρι το 2010, με το σκεπτικό ότι υπάρχει πιθανότητα να μην έχει προσωπικό ο δήμος ώστε να ανταπεξέλθει στην υποχρέωση αυτή. Εκεί, η δημοτική αρχή, στήριξε την εισήγηση αυτή λέγοντας ότι τελικά η απόφαση αυτή είναι προς όφελος των εργαζομένων και ότι θα ελάφρυνε τους εργαζόμενους ενώ διασφάλιζε την λειτουργία του δήμου.
Είχε καταφερθεί εναντίον του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και εναντίον άλλων φορέων υποστηρίζοντας ότι είναι πιθανή η μη πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις οκτώ μηνών.
Οι εργαζόμενοι που παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση αντέδρασαν ισχυριζόμενοι ότι ο δήμος έπρεπε να έχει εξ αρχής την άποψη των εργαζομένων και ύστερα να εισηγηθεί το θέμα αυτό. Παράλληλα ζήτησαν να αποσυρθεί το ζήτημα ώστε να δοθεί χρόνος στο σωματείο να εισηγηθεί πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο που να καλύπτει την καθαριότητα των οδών ώστε να αποφευχθεί η μεταβίβαση προς τον ιδιώτη.
Η δημοτική αρχή αρνήθηκε επιμόνως να δεχθεί την πρόταση των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί το θέμα μόνο από την συμπολίτευση ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.
Σήμερα οι εργαζόμενοι καταφεύγουν στο ανώτερο όργανο της αυτοδιοίκησης ώστε να περισώσουν την κατάσταση και να αντρέψουν την απόφαση.
Είναι πρώτη φορά στο δήμο μας, (πολλά γίνονται για πρώτη φορά τελευταία στο δήμο), που το σωματείο των εργαζομένων ενεργοποιείται και αντιδρά με αυτό τον έντονο και δραστικό τρόπο. (δείχνει κάτι αυτό;).
Η υπόθεση μπορεί να μην έχει επιτυχία αλλά η κίνηση αυτή δείχνει ότι και οι εργαζόμενοι βρίσκονται απέναντι από την σημερινή διοίκηση, η οποία βασισμένη στην πλειοψηφία που διαθέτει στο δημοτικό συμβούλιο ΄΄περνά΄΄ όλα τα θέματα ανεξάρτητα αν υπάρχουν απόψεις που έχουν και περιεχόμενο και ευσταθούν, θέτουν δε σε αμφιβολία τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής αν και κατά πόσο είναι σοβαρές και τεκμηριωμένες.
Ποιός έχει την ευθύνη αυτών των πράξεων; Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους αυτοί που κατέχουν θέσεις και εξουσία και τι κάνουν;
Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι η αλάνθαστη και ότι ΄΄ποιεί το τέλειον΄΄!!
Δυστυχώς ζει στον κόσμο της!!!
<Αυτά τα λέει ένα ΄΄ευφάνταστο΄΄ blog!!!>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...