Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ....

Ακόμη μια επέτειος του Πολυτεχνείου και ακόμη μια φορά η διαπίστωση ότι τα μηνύματα της εποχής ούτε έδωσαν καρπό ούτε και έγιναν συνείδηση.
Μετά από μια περίοδο απαξίωσης των επετείων, που εορτάστηκαν με διαστρεβλωμένες τακτικές σήμερα όλοι επικαλούνται τα μηνύματα της τότε σπουδάζουσας και μη νεολαίας.
Πολλοί είναι αυτοί που επικαλούνται και πάλι το ΄΄Πολυτεχνείο΄΄ όπως τους βολεύει.
Τα μηνύματα εξακολουθούν να είναι πράγματι αναλλοίωτα στο χρόνο και θα παραμείνουν όσο υπάρχουν οι εκμεταλλευτές.
Το ΄΄ψωμί - παιδεία - ελευθερία΄΄ στέκει ψηλά και δυστυχώς το θυμούνται όλοι στην επέτειο. 
Πόσοι νόμοι δεν πέρασαν για την πολύπαθη παιδεία, πόσοι υπουργοί και βουλευτάδες δεν εκτονώθηκαν στην παιδεία!!!
Πόσοι κυβερνήτες και πόσοι καθηγητάδες δεν είπαν για την φτώχεια και την ανισότητα!!
Πόσοι δημοσιογράφοι, πόσοι πολιτικοί, πόσοι διανοούμενοι δεν έγραψαν για την πολυπόθητη ελευθερία!!!
Κανείς δεν βρέθηκε άξιος να καταλάβει τι έκρυβε το μήνυμα. 
Αντίστροφα, οι πονηροί και ελαστικοί της εποχής εκμεταλλεύθηκαν το ΄΄μήνυμα΄΄ και έγιναν μεγάλοι και τρανοί, πλούσιοι και εξουσιαστές, αξιωματούχοι και κυβερνήτες, πολιτικοί και αρχηγοί!!!
Εκείνοι όμως που πίστεψαν αληθινά και υπερασπίστηκαν τα ιδεώδη εκείνα αγωνίζονται ακόμη γιατί ξέρουν ότι είμαστε πολύ μακριά από την επιτυχία.
Θα πεθάνουν με την ελπίδα ότι κάποτε θα πετύχουν ενώ θα απομακρύνονται συνεχώς από την εξουσία και τους καπηλευτές του ΄΄μηνύματος΄΄.
Οι προβοκάτορες και οι ρουφιάνοι θα δράσουν και σήμερα πάλι. Πάλι θα πέσουν στην παγίδα της εξουσίας. Τα σημάδια δείχνουν ότι και πάλι τα επεισόδια θα είναι το ΄΄πρώτο θέμα΄΄.
Το Πολυτεχνείο δεν υπερασπίστηκε την βία. Υπερασπίστηκε την έλλειψη και την δημοκρατία, την ελευθερία και την παιδεία.
Η εξουσία θα στήσει και πάλι την παγίδα.
Εμείς απέχουμε θεωρώντας ότι δεν πρέπει να συμμετέχουμε για να συμμετέχουμε. Είμαστε στις επάλξεις αγωνιζόμενοι σκληρά και με πίστη σ' εκείνα τα ιδεώδη, σ΄εκείνες τις αρχές, κάθε μέρα. 
Ηχεί ακόμη στ΄αυτιά μου η φωνή του συναδέλφου αγωνιστή στο μεγάφωνο : ΄΄Μην υποχωρείτε, είμαστε άοπλοι, είμαστε αδέλφια σας, σηκώστε ψηλά την σημαία, μην χτυπάτε΄΄!!
Το μήνυμα που εμείς στέλνουμε σήμερα είναι ΄΄Μην πέσετε στη παγίδα, μην γίνουν επεισόδια, μην συμμετέχετε στο έγκλημα, σταθείτε με ψηλά το κεφάλι και υπερασπιστείτε το ΄΄μήνυμα΄΄, μην υποκύπτετε είμαστε Έλληνες όλοι, δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνει ο αγώνας του Πολυτεχνείου, μας ενώνει το ΄΄μήνυμα΄΄!! ΄΄



Από το προσωπικό μου αρχείο, που το προστατεύω ως κόρη οφθαλμού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...