Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!!

Θλιβερή και απογοητευτική η εικόνα χθες στη Βουλή κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου σχετικά με την επιβολή των νέων μέτρων.
Η χάβρα των Ιουδαίων, ο καθένας βουλευτής να λέει ό,τι θέλει, όπως θέλει. Έντονες οι αντιπαραθέσεις, οξύτατες οι παρεμβάσεις, ακραίες οι συμπεριφορές, προκλητικές οι διακοπές, ανεπίτρεπτες διακοπές, χαμηλό επίπεδο, εκτός πραγματικότητας ο διάλογος και το σοβαρότερο εμφανέστατη η έλλειψη επιχειρημάτων και η η πολιτική θέση των εκπροσώπων του λαού στο ναό της δημοκρατίας!!!
Αυτή την εικόνα μεταφέρεται και έξω από την Βουλή και λειτουργώντας με συναισθήματα της μάζας στρέφουν την πορεία της χώρας προς το παρελθόν. Αναβιώνουν μνήμες και γεγονότα, που κανείς δεν επιθυμεί να δει και να ακούσει.
Το πολιτικό σύστημα απέδειξε ακόμη μια φορά πόσο ανίκανο είναι, πόσο ανεύθυνο είναι και εξηγεί με απόλυτο τρόπο πώς φθάσαμε έως εδώ.
Ακόμη και σε μια ύστατη στιγμή, άκρως κρίσιμη δεν μπόρεσε να διαχειριστεί μια κατάσταση στην οποία το ίδιο αυτό σύστημα έφερε την χώρα.
Τα πολιτικά παιχνίδια φαίνεται να είναι ο αυτοσκοπός ακόμη μια φορά και μάλιστα δημόσια και φανερά και όποιος έχει νου καταλαβαίνει καλά.
Γι΄αυτή την εικόνα έχει ευθύνη και ο λαός, που όταν καλείται να στείλει στο σπίτι τους κάποιους απ΄αυτούς ούτε το κάνει αλλά διαμαρτύρεται γι΄αυτή την κατάσταση. 
Είναι καιρός να κατανοήσουμε ότι αυτή κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Να πούμε, δεν πάει άλλο, κι αυτό μόνο ο λαός μπορεί να το πει και να το κάνει.
Μπροστά μας έχουμε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Σ΄αυτές ας γίνουμε πιο συνετοί, πιο δημιουργικοί και στο σπουδαιότερο να ξεφύγουμε από τον εναγγαλισμό και το δέσιμο μ΄αυτό το σάπιο πολιτικό κατεστημένο και να αποκτήσουμε τα δικά μας κριτήρια, αντικειμενικά, ρεαλιστικά και πατριωτικά. Οι πολιτικοί δεσμοί με το σύστημα να κοπούν για όφελος όλων.
Πέρασε η εποχή της πολιτικής του ΄΄μαντριού΄΄ και της ΄΄φιλίας΄΄. 
Ως εδώ, πια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...