Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΄΄ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ΄΄ BLOGS!!

Είμαστε ένα ευφάνταστο blog!!!!!
Ο δήμαρχος Βριλησσίων ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στα τοπικά Blogs. Δεν είναι πολλά, ένα, εμείς(!!!!), Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ.
Μας χαρακτήρισε ο δήμαρχος ΄΄ευφάνταστους΄΄!!! 
Αν του δίνονταν η ευκαιρία θα μπορούσε να αποδώσει κι άλλους χαρακτηρισμούς.Φυλάγεται από το ενδεχόμενο της αντιμετώπισης μιας δικαστικής επίθεσης.
Προκειμένου να τεκμηριώσει μια πάγια θέση του ότι δεν σχολιάζει δημοσιεύματα όταν προκλήθηκε από την αντιπολίτευση για διάφορα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, χαρακτήρισε τα τοπικά blogs ευφάνταστα. Αυτό το κάνει, δηλαδή σχολιάζει και χαρακτηρίζει!!!
Δεν σχολιάζει τι λέγουν αυτά τα....blogs αλλά τα χαρακτηρίζει!!!
Γιατί, όμως;
Είναι η τακτική της απόκρυψης της αδυναμίας του και της επιθετικής στάσης του απέναντι σε κάθε αντίθετη άποψη. Κι αυτό συνιστά δημοκρατικές απόψεις και θέσεις.
Καλό κι αυτό!!!
Αλλά ας δούμε το είδος της πολιτικής, της νέας πραγματικότητας που εισάγει η σημερινή δημοτική αρχή. Κι αυτό το λέμε εμείς οι ευφάνταστοι, τα ΄΄ευφάνταστα΄΄ blogs.
Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι προς όφελος των εργαζομένων!!!!!!
Αυτό επικαλέστηκε, χθες, ο δήμαρχος της πόλης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας του δήμου. Επί μια ώρα προσπαθούσε εναγωνίως να πείσει τους εργαζόμενους που βρίσκονταν εκεί ότι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η τακτική είναι προς όφελός τους και ότι ο δήμος το αποφασίσει και θα το κάνει για να υπερασπιστεί το όφελος των εργαζομένων του δήμου!!!
Η νέα αντίληψη, λοιπόν, είναι αυτή. Οι δραστηριότητες του δήμου να μπορούν να μεταφέρονται στον ιδιώτη.
Πόσο απέχει αυτό από τις απόψεις του κ. Φούχτελ; Εμείς ακούγαμε τον κ. δήμαρχο, χθες και νομίζαμε ότι ακούγαμε τον κ. Φούχτελ. Είναι γνωστές οι απόψεις και οι θέσεις που προωθούνται των ανθρώπων της τρόϊκας και των μνημονιακών δυνάμεων, που έφεραν πλήρη ανατροπή των δεδομένων στην χώρα.
Οι θέσεις, αυτές βρήκαν καλό αποδέκτη στο δήμο μας, τον πρώτο πολίτη της πόλης, τον δήμαρχο, ο οποίος χωρίς σοβαρή και εμπεριστατωμένη εισήγηση ιδιωτικοποιεί τον οδοκαθαρισμό της πόλης.
Αύριο, πιθανό να χρειαστεί ιδιώτης να διαχειρίζεται τα οικονομικά του δήμου, λόγω φόρτου και αδυναμίας της δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει. Ή ακόμη θα μπορεί να είναι βάρος να διαχειριστεί το ιδιόκτητο δίκτυο ύδρευσης της πόλης και ας δοθεί σε άλλον, π.χ. στην...ΕΥΔΑΠ!!!
Και δεν έχει τόση σημασία, δεν έχει αξία να αναφερθεί ότι αυτός ο οδοκαθαρισμός κόστιζε μόλις πριν δύο χρόνια και με άλλα δεδομένα 360000 ευρώ, που έγιναν από τον ίδιο τον ιδιώτη 300000 ευρώ και σήμερα 180000 ευρώ!!! Κι αυτά ποιός θα τα φορτωθεί; Δεν έχει σημασία, απλά όπως όλα τα άλλα, ο δημότης!! Αυτά τα λέει, το ΄΄ευφάνταστο΄΄ blog ο ΄΄ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ΄΄
Οι νέες αντιλήψεις, λοιπόν, που τις φέρνει στη δημοσιότητα το ΄΄ευφάνταστο΄΄ blog, Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ  είναι θέσεις και επιχειρήματα της σημερινής δημοτικής αρχής. Χωρίς επιχειρήματα αλλά με μια πρόχειρη καταγραφή κάποιων αριθμών, που χαρακτηρίζεται προϋπολογισμός του τμήματος του δήμου για την καθαριότητα και πού δόθηκαν από τις υπηρεσίες, τεκμηριώνει την θέση της δημοτικής αρχής ότι η παράδοση του καθαρισμού της πόλης στον ιδιώτη θα είναι προς όφελος του εργαζόμενου!!! 
Και το όφελος του δημότη; Πού είναι;  
Εξ αυτού είναι βέβαιο ότι θα δεχθούμε ακόμη μια φορά δημαρχιακή επίθεση, που δεν θα απαντά στην ουσία του ζητήματος αλλά θα είναι ΄΄ευφάνταστο΄΄ το blog, που το δημοσιοποίησε!!!
Εμείς θα επαναλάβουμε ότι δεν είναι δική μας θέση αυτό αλλά της δημοτικής αρχής, 
΄΄η ιδιωτικοποίηση είναι προς όφελος των εργαζομένων΄΄!!
Είμαστε ένα ΄΄ευφάνταστο΄΄ blog!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...