Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

NEA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ. ΔΥΟ ΝΕΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ




ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
Προστατέψτε μας από τον δήμαρχο

Το πρωί της Δευτέρας 29/10/12 και το απόγευμα της Τρίτης 30/10/12, έγιναν δύο ακόμα ατυχήματα στο σταυροδρόμι Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου. Στην πρώτη περίπτωση περνούσαν από το σημείο της σύγκρουσης αρκετοί μαθητές του 2ου λυκείου, οι οποίοι από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν.
Από τότε που ο δήμαρχος αντιδρόμησε με εικονική μελέτη το άνω τμήμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, εξετράπησαν χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά στην οδό Ταϋγέτου, η οποία περνάει έξω από τέσσερα σχολεία. Σε κανένα άλλο δρόμο των Βριλησσίων δεν γίνονται τόσα πολλά ατυχήματα και μάλιστα ανάμεσα σε μαθητές.
Είναι ίσως ο μοναδικός δήμαρχος στην Ελλάδα που δεν νοιάζεται για την ασφάλεια των παιδιών. Δεν απαντά στις έγγραφες αιτιάσεις μας, ούτε στις γνωματεύσεις των ειδικών επιστημόνων, όπως έχει υποχρέωση από τον νόμο. Κρύβεται από εμάς τους δημότες, τους οποίους υποτίθεται ότι έχει ορκιστεί να υπηρετεί. Του καταλογίζουμε παράνομες πράξεις και δεν νοιώθει την ανάγκη ή την υποχρέωση να υπερασπίσει τον εαυτό του. Μα τι περιμένει, να θρηνήσουμε θύματα για να συμπεριφερθεί επιτέλους σαν πραγματικός δήμαρχος;
Δεν έχουμε πού αλλού να αποταθούμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας. Φοβόμαστε ότι κάποιος από τους χιλιάδες οδηγούς, που περνούν καθημερινά στην Ταϋγέτου, μπορεί να είναι πιωμένος, βιαστικός, νυσταγμένος, εξαντλημένος, διαταραγμένος, θυμωμένος, αγχωμένος, κάτω από την επήρεια φαρμάκων ή ουσιών. Είναι πιθανό να αποκλίνει από την πορεία του ένα από τα αμέτρητα αυτοκίνητα και να πέσει επάνω σε μαθητές. 
Η πλειοψηφία των οδηγών είναι διερχόμενοι από άλλα προάστια, που κόβουν δρόμο μέσα από την ενδοχώρα των Βριλησσίων, προκειμένου να παρακάμψουν τη Λ. Πεντέλης. Ο νεαρόκοσμος των καφετεριών της Λ. Πεντέλης κάνει νευρικούς κύκλους με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες μέσω Αργυροκάστρου και Ταϋγέτου, μέχρι να βρει θέση στάθμευσης στο προαύλιο του Βερόπουλου. Το ίδιο και οι πελάτες του σούπερ μάρκετ, καθώς και του συστεγαζόμενου Τζάμπο.
Ακόμα μεγαλύτερη απειλή αποτελούν τα οχήματα τροφοδοσίας των υπερκαταστημάτων, που κάνουν κύκλους κι αυτά έξω από τα σχολεία της Ταϋγέτου. Είναι τραγικό να περνούν όλη μέρα φορτηγά ψυγεία έξω από το 6ο νηπιαγωγείο και το 6ο δημοτικό Βριλησσίων. Είναι εγκληματικό χιλιάδες οχήματα να κάνουν ατέρμονους κύκλους σε στενά δρομάκια και να συγκρούονται δίπλα σε ανυποψίαστα παιδιά. Σε καμία πολιτισμένη πόλη δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα.
Ένας σοβαρός δήμαρχος θα πεζοδρομούσε άμεσα την οδό Ταϋγέτου, ο δικός μας, όμως, παροχέτευσε σ’ αυτή 3.000 μετρημένα αυτοκίνητα. Ούτε καν πεζοδρόμια δεν έχει κατασκευάσει στον υποβαθμισμένο αυτό δρόμο και οι μαθητές βαδίζουν στη μέση του οδοστρώματος ανάμεσα σε συγκρουόμενα αυτοκίνητα.
Τι άλλα επιχειρήματα πρέπει να αναφέρουμε; Οι κανονισμοί που επιβάλλουν την αποτροπή της κυκλοφορίας έξω από σχολεία δεν φτιάχτηκαν τυχαία. Ακόμα και οι αγενείς και εμπαθείς δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να τους εφαρμόζουν. Αλλοίμονο αν ο κάθε δήμαρχος μπορεί να οδηγεί νταλίκες έξω από νηπιαγωγεία χωρίς να δίνει εξηγήσεις σε κανέναν.
Παρακαλούμε τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να κάνουν το καθήκον τους και να μας προστατεύσουν άμεσα από τον δήμαρχο. Δεν είναι θέμα πολιτικό ή κομματικό, αλλά έχει να κάνει με τις επικίνδυνες εμμονές του, που απειλούν οικογένειες. Αυτή η ιστορία με τα συνεχή ατυχήματα θα έχει κακά ξεμπερδέματα. Αν, παρά τις δεκάδες απεγνωσμένες εκκλήσεις και αναπάντητες προσφυγές μας, τραυματιστεί παιδί συμπολίτη μας, οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες.

Δεν αρκεί η ηθική συμπαράσταση των δημοτικών συμβούλων και οι προτροπές για εκπόνηση συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης, που μεταθέτουν το πρόβλημα στο διηνεκές. Η κάθε στιγμή κρύβει κινδύνους και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Να απαιτήσουν την άμεση ακύρωση της απόφασης αντιδρόμησης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως πριν συμβεί το κακό. Μετά να ψάξουν να βρουν λύση στο πρόβλημα της Εθνικής Αντιστάσεως, χωρίς όμως να βάλουν σε κίνδυνο τους μαθητές σχολείων.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...