Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

<είμαστε ένα ευφάνταστο blog> (κατά τον δήμαρχο)

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν ένα χάρμα αποπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού. Κορυφαίος στις πολιτικές και εμπεριστατωμένες θέσεις των νέων αντιλήψεων, ο δήμαρχος Βριλησσίων!!!
Ακούσαμε με έκπληξη επιφανειακές επιχειρηματολογίες, διαστρεβλωμένες απόψεις από την πλευρά του κ. δημάρχου και, δυστυχώς, η συμπολίτευση πειθαρχώντας σε καταστροφικές πολιτικές υπερψήφισε την επιμήκυνση όλων των δανείων του δήμου. Μια φωνή βρέθηκε να διαφοροποιηθεί καταθέτοντας τον προβληματισμό της για την σύγχυση, που επιφέρει το σύστημα και αυτή πειθάρχησε συμφωνώντας τελικά στην εισήγηση ενώ μια άλλη φωνή προτίμησε να αποχωρήσει πριν την ψηφοφορία. Από τους 16 της πλειοψηφίας ψήφισαν οι 15.

Η ευθύνη της κακοδιαχείρισης και της ασυλόγιστης πολιτικής τύπου μαυρογιαλούρου βαραίνει αποκλειστικά την σημερινή συμπολίτευση, η οποία φυλακίζει το αυτοδιοικητικό μέλλον της πόλης!!

Δυστυχώς βρέθηκε και μια φωνή από την πλευρά της αντιπολίτευσης να καταθέσει ως προβληματισμό μόνο (ευτυχώς γιατί δεν υπερψήφισε) ότι θα συζητούσε μια επιμήκυνση με άλλους όρους όπως για παράδειγμα μικρότερης διάρκειας και ταυτόχρονα σχεδιασμός για το πού θα οδηγηθεί η ρευστότητα, που θα προκύψει από την επιμήκυνση. Αυτόν τον προβληματισμό άρπαξε η πλευρά του δημάρχου για να ισχυριστεί οτι υπάρχει η φωνή, που είναι κοντά στις απόψεις της!!! 

Ύστερα από δύο ώρες συζήτηση και την αγωνιώδη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να μην προχωρήσει ο δήμος στην επιμήκυνση, βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πελιοψηφίας να στηρίξουν την θέση του δημάρχου και να προχωρήσουν στο....έγκλημα!!
Επιχειρήματα όπως ΄΄η κοινωνική κρίση έφερε την οικονομική κρίση΄΄ ήταν κυρίαρχο στις απόψεις της δημοτικής αρχής για να πείσει ποιόν(;) το δημοτικό συμβούλιο ότι απαιτείται η επιμήκυνση για να ελαφρύνει ο δήμος τις υποχρεώσεις του!!!! 
Κατά τον δήμαρχο, η λήψη δανείων είναι για το καλό της αυτοδιοίκησης και ότι όλος ο κόσμος σε όλο τον πλανήτη λαμβάνουν δάνεια για να προχωρήσουν σε αναπτυξιακές ενέργειες.
Κατά τον δήμαρχο, επίσης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι κοινωνική κρίση ή προήλθε από την κοινωνική κρίση!!!
Κατά τον δήμαρχο και σύσσωμη την δημοτική αρχή η λήψη δανείων από το δήμο Βριλησσίων επί της δικής του δημαρχίας ήταν για αναπτυξιακούς λόγους, όπως για παράδειγμα (λέμε εμείς) για την αποπληρωμή άλλων δανείων ή την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς ιδιώτες, όπως (λέμε εμείς)  από την (αμαρτωλή) δημοτική επιχείρηση!!!

Στο αντεπιχείρημα και στο ερώτημα αν η επιμήκυνση έχει επί πλέον βάρος, η δημοτική αρχή δεν απαντά αλλά ήδη μέσα στην ίδια την εισήγησή της μιλά για επιβάρυνση.
Στο αντεπιχείρημα οτι επιβαρύνονται οι δημότες με την επιμήκυνση, ο κ. δήμαρχος εξανέστη και ισχυρίστηκε ότι δεν θα το πληρώσει ο δημότης, δεν είπε, όμως, ποιός θα το πληρώσει!!!!!

Η δημοτική αρχή μέσα σε μια απόλυτη σύγχυση παρουσίασε την τελευταία στιγμή, όταν άρχιζε η συνεδρίαση, τέσσερα σενάρια επιμήκυνσης, (άλλο ψηφίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή αλλά κατά την δημοτική αρχή δεν έχει καμιά σημασία!!!)
Στο πρώτο η επιβάρυνση είναι της τάξης του 1,8 εκατομμύρια και το τελευταίο της τάξης του 1,2 ευρώ!!! (κατά την εισήγηση, την οποία έχουμε λόγους να αμφισβητούμε ευθέως)
Τα δάνεια μεταφέρονται κατά οκτώ χρόνια με το τελευταίο το........2032!!!
Μέχρι το 2032, ο δήμος θα πληρώνει δάνεια της δεκαετίας 2000-2010. Σ΄αυτή την περίοδο ελήφθησαν δάνεια πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ. Και απ΄αυτά το μόνο που αντιστοιχούσε σε εμφανές έργο ήταν αυτό της ανάπλασης της πλατείας Αναλήψεως, ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ!!
Θα δημοσιεύσουμε σύντομα σε πίνακες όλα τα δάνεια, (αυτά τουλάχιστον που γνωρίζουμε) με τους λόγους για τους οποίους ελήφθησαν.
Θα επανέλθουμε στο ζήτημα που θεωρούμε ως μείζον για την πόλη μας. Οι πολιτικές αυτές οδήγησαν σε απόλυτη χρεοκοπία και θυμηθείτε τον.....Μαυρογιαλούρο!!!!
<Αυτά τα λέει ένα ευφάνταστο blog>

1 σχόλιο:

  1. Η εγκληματική αυτή απόφαση, η οποία θα εμπλουτίσει με κάποια έργα την προεκλογική δημαρχιακή περίοδο της παράταξης που διοικεί τον Δήμο, φορτώνει με βάρη τους Δημότες, ακόμα και αυτούς που δεν έχουν γεννηθεί. Ο κύκλος των δανείων δεν θα έχει τέλος. Το χρέος θα αυξάνεται συνεχώς και ας μην συνάπτονται νέα δάνεια (αμφιβάλλω γι αυτό).
    Η διοίκηση, αντί να εξοικονομεί, δανείζεται. Είναι η πάγια τακτική της. Αναρωτιέμαι αν, την ίδια τακτική εφαρμόζουν, οι ψηφίσαντες τα εκάστοτε δάνεια και την επιμήκυνση δημοτικοί σύμβουλοι, στα οικονομικά του σπιτιού τους.
    Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...