Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

<Είμαστε ένα ευφάνταστο blog>
(κατά τον δήμαρχο)
Η διοίκηση του δήμου Βριλησσίων συνειδητά και με σκοπιμότητα παραπληροφορεί τους δημότες και όλους τους Έλληνες πολίτες για υπηρεσίες και παροχές που δεν υφίστανται.
Μια τακτική που εφαρμόζει από την προεκλογική περίοδο των τελευταίων δημοτικών εκλογών.
Σε δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, της προηγούμενης Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2012 αναφέρεται πλήθος παροχών από τον Οργανισμό Κοινωνικής Υπηρεσίας που όχι μόνο δεν υπάρχουν αλλά κι αυτές που υπάρχουν λειτουργούν με αμφισβητούμενο νομικό πλαίσιο. Δεν θα αναφέρουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η όποια παροχή.....!!
Ο δήμος φαίνεται να έχει κοινωνικοποιήσει όλες τις παροχές προς τους δημότες, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φροντιστήριο, (ανύπαρκτο), κοινωνικό ιατρείο (ανύπαρκτο), κομποστοποίηση(.....!!!), ανοιχτό πανεπιστήμιο (!!!!), μεσάζων σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης κλπ κλπ. Οι Βριλησσιώτες ζουν τελικά σ΄ένα κομμουνιστικό καθεστώς και αποτελεί χωριστό κράτος μέσα στην Ελλάδα!!! Όλα αυτά τα κάνει η σημερινή δημοτική αρχή, που ΄΄γνωρίζει΄΄ πολύ καλά και τα οικονομικά και διαχειρίζεται με ακριβή και αποδοτικό τρόπο τα οικονομικά του δήμου. 
Έτσι καταφέρνει να είναι ελλειμματικός ο ισολογισμός του. Στον ισολογισμό χρήσης του 2010, χωρίς την κρίση και τις περικοπές στους πόρους από το κράτος ΄΄καταφέρνει΄΄ να έχει αποτέλεσμα έλλειμμα 1,5 εκατομμύρια!!!! Την ίδια χρονιά η δημοτική κατέφευγε στην λήψη δανείων για διάφορους λόγους άνευ αξίας.
Το 2011 το αποτέλεσμα είναι πλεόνασμα 67 χιλιάδες ευρώ και το αποτέλεσμα που θα το σέρνει ο δήμος για πολλά χρόνια είναι έλλειμμα 1,4 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
Κι όμως ο δήμαρχος με τέλεια υποκρισία παραπληροφορεί τους δημότες λέγοντας ότι ο δήμος είναι έυρωστος και δυνατός. Η ίδια δημοτική αρχή κάποτε έλεγε ότι η δημοτική επιχείρηση, που ήταν σε λειτουργία ήταν αποδοτική, πλεονασματική και κερδοφόρα!!! Σήμερα η δημοτική επιχείρηση είναι κλειστή και μετέφερε ως προίκα στο δήμο χρέη της τάξης του 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Δείγμα έλλειψης γνώσης της πραγματικότητας είναι και το τελευταίο γεγονός της επιμήκυνησης των δανείων του δήμου, που θα χρεώσουν τους δημότες κατά 1,7 έως 2 εκατομμύρια ευρώ. Με ελαφρά την συνείδησή της η δημοτική αρχή αποφάσισε την επιμήκυνση μόνη της ενώ ταυτόχρονα μιλά για οικονομικά δυνατό δήμο, ΄΄πράσινο΄΄ δήμο!!!
Θέτουμε το ερώτημα εδώ από τις σελίδες αυτής της ιστοσελίδας, ΄΄υπάχρουν δαπάνες του δήμου, που δεν έχουν τιμολογηθεί σκοπίμως για να μην εγγραφούν και περάσουν στον ισολογισμό;΄΄
Η σημερινή δημοτική αρχή ισχυρίζεται, επίσης, ότι διαθέτει δημοτική συγκοινωνία. Δεν λέει, ασφαλώς, ότι η λειτουργία της όχι μόνο πάσχει αλλά λειτουργεί με οδηγούς από άλλο δήμο, κάτω από ένα μυστήριο καθεστώς και με ένα στόλο αυτοκινήτων που ΚΤΕΟ δεν έχουν περάσει ποτέ και κινούνται με καθημερινό κίνδυνο. 
Λεωφορείο, που εξυπηρετεί τα παιδιά του προγράμματος ΄΄Κρίκος΄΄ βρίσκεται συνεχώς στο συνεργείο και βγαίνει μόνο να κάνει αυτό το δρομολόγιο και να ξαναμπεί στο συνεργείο!!!
Το αυτοκίνητο αποτελεί ντροπή για τον δήμο όταν ακόμη κινδυνεύει κανείς να περπατήσει στο διάδρομο φοβούμενος μην βρεθεί στο.....δρόμο!!!!  Τα παράθυρά του δεν ανοίγουν, καθρέφτες δεν λειτουργούν και άλλα και άλλα....
Κίνδυνος θάνατος είναι αυτό το λεωφορείο, που μόνο με το φιλότιμο των εργαζομένων κινείται, όπως κινείται!!!
Το προσωπικό του δήμου αγωνίζεται να το συντηρήσει με μπαλώματα αφού η δημοτική αρχή δεν εκδηλώνει κανένα ενδιαφέρον για αυτό. Τόσα χρόνια πέρασαν, τόσα χρήματα δαπανήθηκαν, δεν μπόρεσε να αποκτήσει ένα μικρό λεωφορείο για τις ανάγκες του προγράμματος αυτού και όχι μόνο!!! Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος και οι υπεύθυνοι του προγράμματος στη διοίκηση, υπερηφανεύονται ότι λειτουργεί πρόγραμμα ΑΜΕΑ. Το θυμάται όταν πρόκειται να γίνει καμιά εκδήλωση προβολής του!!!
 Ποιός είναι αυτός που υπογράφει για την κατάσταση αυτή; Υπάρχουν υπεύθυνοι; Η απόλυτη ευθύνη είναι στη δημοτική αρχή κι εκεί που υπάρχουν οι παροχές οφείλεται μόνο στους εργαζόμενους και ποτέ στην διοίκηση!!!
Υποκρισία και παραπλάνηση ακόμη και στην λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων, που έχει αναχθεί η όλη υπόθεση σε ατομική από συλλογική. Υποβαθμίζεται το κύρος και η λειτουργία τους με τις ευλογίες του δημάρχου. 
Θέματα που απαιτούνται συλλογικές αποφάσεις από τα διοικητικά συμβούλια αποφασίζονται από δυο τρία - τέσσερα άτομα της διοίκησης. Ούτε καν την νομιμότηταδεν τηρεί η σημερινή δημοτική αρχή ενώ ταυτόχρονα προβάλλει ανύπαρκτο έργο.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι όταν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης παρεμβαίνουν τηλεφωνικά για να καταγράψουν και να ειδοποιήσουν για τα κακώς κείμενα η απάντηση είναι στερεότυπη ΄΄όλα βαίνουν καλώς΄΄.
Σ΄αυτή τη διοίκηση δεν υπήρξε κανένα ζήτημα προς συζήτηση όταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Υπηρεσίας παραιτήθηκε καταγγέλοντας την συμπεριφορά άλλου μέλους του ίδιου διοικητικού συμβουλίου. Ούτε καν υπήρξε θέμα στην ημερήσια διάταξη αποδοχής ή μη της παραίτησης. 
Όταν παρενέβη δημοτικός σύμβουλος στον αντιπρόεδρο του νομικού προσώπου για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της δεοντολογίας δόθηκε η θαυμαστή απάντηση ότι υπήρχε το θέμα στα .....λοιπά θέματα!!!!  Δηλαδή για τον αντιπρόεδρο του νομικού προσώπου δεν έχει αξία ο εκπρόσωπος των εργαζομένων που είχε παραιτηθεί καταγγέλοντας γεγονότα και το υποβάθμισε λέγοντας ότι ήταν στα ....λοιπά θέματα. Δεν έμαθε ο κ. αντιπρόεδρος ποτέ και δεν του το είπαν ποτέ ότι τα λοιπά θέματα είναι θέματα που θέτουν τα μέλη του διοικητικού σμυβουλίου και όχι η διοίκηση!!! 
Ορίζονται δοκηγόροι να εκπροσωπήσουν το δήμο στα δικαστήρια με απόφαση του δημάρχου ή των προέδρων των νομικών προσώπων χωρίς να περνά από τα συμβούλια έστω και νομιμοφανώς.
Έχουμε στα χέρια περιπτώσεις ορισμού δικηγόρων που δεν πέρασαν ποτέ από έγκριση και που γι΄αυτά υπήρξαν δαπάνες.
Έτσι λειτουργεί σήμερα ο δήμος μας, με παραπληροφόρηση και παραπλάνηση των δημοτών προβάλλοντας αυτά που εκέινη επιθυμεί με τον τρόπο που επιθυμεί.
Ο δήμαρχος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα ύστερα μάλιστα και από το τελευταίο επίσημο δημοσιεύμα του Έθνους. Αν ισχυριστεί, όμως, ότι δεν έχει υπογραφή το δημοσιεύμα (κι έτσι είναι, δυστυχώς) δεν τον απαλλάσσει από την βαρύτατη ευθύνη της σκόπιμης παραπληροφόρησης με συγκεκριμένους στόχους!!!
Ας το δει και το κόμμα που στήριξε την σημερινή δημοτική αρχή γιατί κι εκεί υπάρχουν σημαντικές ευθύνες. 
Θα επανέλθουμε σύντομα.
Αυτά τα λέει ένα ευφάνtαστο blog!!!

1 σχόλιο:

  1. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.
    Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...