Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 33


                                      ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   Νο   33
                                        ------------------------------------

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ       20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013
ΘΕΜΑ                Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρονταν αποκλειστικά στον προϋπολογισμό του δήμου για την χρήση του 2013.
Η δημοτική αρχή διέθεσε μόλις τρείς ημέρες για την μελέτη από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων επί της προτάσεως του προϋπολογισμού.
Δεν υπήρξε καμιά διαβούλευση σε κανένα επίπεδο ούτε επιδίωξε η δημοτική αρχή την διερεύνηση των θέσεων της αντιπολίτευσης προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να καταγραφούν οι θέσεις της και οι ιδέες της ώστε να προκύψει μια πιθανή συναινετική διάθεση για την υπερψήφισή του.
Ο δημοτικός μας συνδυασμός παρ΄όλα αυτά μελέτησε το κείμενο του προϋπολογισμού και διαπιστώσαμε ότι δεν περιέχει καμιά πρόταση δυναμικής, ουσίας και δημιουργίας.
Διακατέχεται από φόβο και πιστή τήρηση των διατάξεων της εγκυκλίου του υπουργείου σχετικά με αριθμούς τυπικά και άνευ ουσίας.
Δύο τα σημεία άξια λόγου.
Πρώτον, η πρόθεση της δημοτικής αρχής να δώσει την καθαριότητα των οδών σε ιδιώτη, κάτι που υπήρχε και πριν δύο χρόνια, προϋπολογισμού ύψους 180.000 ευρώ.
Το δεύτερο η απουσία της διεκδίκησης του Ο.Τ. 61, (πρώην τένις κλάμπ). Το από δωδεκαετίας προβλεπόμενο ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό δεν υπήρξε επειδή η δημοτική αρχή δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο διεκδίκησης και τρόπου επανάληψης της απαλλοτρίωσής του αφού στην διάρκεια της τελευταίας δωδεκαετίας ο δήμος απέτυχε στο εγχείρημα.
Ένα τρίτο σημείο άξιο μνημόνευσης είναι η εγκατάλειψη της υπόσχεσης αλλά και της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει η δημοτική αρχή στην μελέτη του κυκλοφοριακού της πόλης.
Η δημοτική αρχή θεωρεί ότι η πόλη δεν χρειάζεται σ΄αυτή την συγκυρία μελέτη του κυκλοφοριακού στην πόλη αλλά άλλες είναι οι προτεραιότητες χωρίς, όμως, να καταγράφει ποιες είναι αυτές οι προτεραιότητες.
Οι επιχορηγήσεις προς τα δύο νομικά πρόσωπα έχουν περιοριστεί ιδιαίτερα στον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης δείχνοντας την έλλειψη συγκεκριμένης και ουσιαστικής παρέμβασης σε προγράμματα στήριξης της κοινωνίας την συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία.
Θα επισημάνουμε την πενιχρή πρόβλεψη στις δαπάνες για την συντήρηση των σχολικών μονάδων της πόλης συσχετιζόμενες με αυτές όλων των προηγούμενων ετών χρήσης!!!
Στο τεχνικό πρόγραμμα τίποτα νέο δεν έχει να προσφέρει η δημοτική αρχή.
Κάτω απ΄ αυτή την εικόνα ο δημοτικός μας συνδυασμός δεν συμφώνησε ασκώντας αυστηρή στην διοίκηση (εξ αιτίας της οποίας δέχθηκε προσωπική επίθεση από την πλευρά του δημάρχου) και καταψήφισε τον πρόταση του προϋπολογισμού εκτός από το σκέλος που αναφέρεται στην μισθοδοσία του προσωπικού.
Δηλώσαμε ταυτόχρονα ότι δεν θα ψηφίσουμε στην διάρκεια του χρόνου καμιά αναμόρφωση του προϋπολογισμού εκτός από τα ζητήματα που αφορούν εισροές από οφειλόμενα προς την τοπική αυτοδιοίκηση από την κεντρική διοίκηση και σε αυτά που θα αφορούν μισθοδοσία και αμοιβές εργαζομένων.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Υ/Γ  Δείτε αναλυτικά τα δάνεια, που επιμηκύνθηκαν στην ιστοσελίδα www.operiigitisv.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...