Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΕΦΕΥΡΕΘΗ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ....

Το αθάνατο Ελληνικό πνεύμα δεν πρόκεται να πεθάνει ποτέ. Πάντα θα δημιουργεί κάτι νέο, κάτι χειρότερο του νόμιμου και αξιοπερεπούς!!!
Ο περιορισμός του αριθμού των αμοιβομένων θέσεων αντιδημάρχων και της υπερβολικής επιθυμίας από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων να αποκτήσουν κάποιο τίτλο έστω και μη αμοιβόμενο έδωσε την νέα εφεύρεση, τον ΄΄εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο΄΄.
Ο τίτλος είτε προβλέπεται από τον΄΄Καλλικράτη΄΄ είτε όχι από τους διαχειριστές της εξουσίας βρέθηκε και αμέσως αποδόθηκε.
Έτσι κάποιοι δήμαρχοι για να αποφύγουν τις συγκρούσεις και τις εσωτερικές έριδες μοίρασαν οφίτσια εκεί ακόμη που δεν υφίσταται όχι μόνο ανάγκη αλλά και αντίστοιχη δραστηριότητα στον δήμο!!!!
Δεν θα ενοχλούσε ασφαλώς και κανέναν να μετατραπεί ο τίτλος ΄΄εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος΄΄ σε ....΄΄εντεταλμένος αντιδήμαρχος΄΄, τί θα κόστιζε αφού όλα είναι τίτλοι, θα μας πείραζε μια λεξούλα; Ασφαλώς όχι.
Έτσι και έγινε!! Ο δήμος μας απέκτησε δύο, μέχρι στιγμής, ΄΄εντεταλμένους αντιδημάρχους΄΄. Ο ένας ΄΄επικεφαλής΄΄ της δημοτικής αστυνομίας (!!!) και ο άλλος επικεφαλής της ....πολεοδομίας (!!!!).
Η ουσία δεν είναι να μοιράσουμε τους τίτλους αλλά να σκεφθούμε αν με την διανομή αυτή απαξιώνεται ακόμη περισσότερο ο ρόλος της αυτοδιοίκησης. Αυτή την παράμετρο δεν μπορεί να την μετρήσει η εκάστοτε διοίκηση διότι πρωτίστως ενδιαφέρεται να ικανοποιήσει την απέραντη δίψα των δημοτικών συμβούλων για την απόκτηση έστω και τίτλου. Ο σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η πλασματική ηρεμία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης. 
Οι ενέργειες της διοίκησης τέτοιου χαρακτήρα δείχνει ότι τελικά το ενδιαφέρον της ενασχόλησης των δημοτών με την αυτοδιοίκηση είναι σε νηπειακή μορφή και βρίσκεται χρονικά στις δεκαετίες του ....1920!!!
Πώς, όμως, θα πείσει η δημοτική αρχή ότι βλέπει τα σημαντικά συσσωρευμένα προβλήματα στην πόλη όταν αναλώνεται σε ζητήματα άνευ αξίας και ουσίας; Ισχυρίζεται η δημοτική αρχή ότι δεν υφίστανται προβλήματα και ιδιαίτερα συσσωρευμένα. Εμείς , απλά, θα αναφέρουμε το ζήτημα του Ο.Τ. 61, το οποίο παραμένει άλυτο και μάλλον αποτυχημένο όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, εις βάρος των δημοτών.
Πόσο μπορεί αυτό να συγκινήσει έναν δημοτικό σύμβουλο και πολύ περισσότερο έναν δήμαρχο; 
Η αίσθησή μας είναι ότι δεν ενδιαφέρται κανείς και θα προσπαθήσει ακόμη μια φορά η διοίκηση να παραπλανήσει τους δημότες βγάζοντας προς τους δημότες διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικής κατάστασης του δήμου.
Ποιός ενδιαφέρεται; Ας το ψάξουμε αφιερώνοντας λίγο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...