Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Προκλητικές αντιθέσεις στα Βριλήσσια




Στο πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βριλησσίων, στην οδό Ταϋγέτου και Ξάνθης, τα ποτιστικά του γκαζόν δουλεύουν κάθε βράδυ, σαν να βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού. Αυτό συμβαίνει επί καιρό, ακόμα και τις μέρες που βρέχει καταρρακτωδώς και οι γύρω δρόμοι πλημμυρίζουν σαν ποτάμια. Σπατάλη γίνεται και στο ρεύμα στο ίδιο πάρκο, αφού φωταγωγείται με προκλητικά εκθαμβωτικό φωτισμό. Όλα τα αγαθά τα προσφέρει ασύστολα σ’ αυτό το προνομιούχο τμήμα της πόλης μας ο άσωτος και καταχρεωμένος Δήμος Βριλησσίων.
Πενήντα μέτρα πιο πέρα στον ίδιο δρόμο, στο σταυροδρόμι Ταϋγέτου-Αργυροκάστρου, βασιλεύουν τα σκοτάδια, παρόλο που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια δεκατρία ατυχήματα. Το αγριόχορτο του μικρού δημοτικού οικοπέδου, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι, ποτίζεται μόνο από τη βροχή, επειδή τα ποτιστικά σχεδόν ποτέ δεν λειτουργούν. Επιπλέον, στην τρύπα που άνοιξε η Τεχνική Υπηρεσία στο στενό πεζοδρόμιο για να βάλει τις βάνες ποτίσματος, πέφτουν και τσακίζονται οι άτυχοι δημότες.
Παραφράζοντας τον τίτλο της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας «παιδιά ενός κατώτερου θεού», θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι κάτοικοι που μένουν γύρω από το επικίνδυνο σταυροδρόμι είναι «δημότες ενός κατώτερου δημάρχου». Τα Βριλήσσια είναι γεμάτα από παρόμοιες προκλητικές αντιθέσεις, που θα επανορθωθούν μόνο αν διοικηθούν από κανονικό δήμαρχο και όχι κομματάρχη παλαιάς κοπής.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Γιώργος Ζαφειρόπουλος
Δημότης Βριλησσίων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...