Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΞΑΝΑ Η GOLDMAN SACHS


Τον περασμένο Αύγουστο βρέθηκαν στην Αθήνα στελέχη της μεγάλης Αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας με σκοπό σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη. Από εκείνη την περίοδο άρχισε η ανοδική πορεία του Ελληνικού χρηματιστηρίου. 
Συμπτωματικό (;) θα αποδειχθεί κάποτε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη αυτά επανέρχονται στην Ελλάδα όπου θα έχουν και πάλι μια σειρά επαφών όχι μόνο, τώρα, με την κυβέρνηση αλλά και με την αντιπολίτευση.
Έχουν ρυθμιστεί εκ των προτέρων το είδος και το πλήθος των συναντήσεων. Αναμένουν όλοι οι γνωρίζοντες και παρακολουθούντες από κοντά τα θέματα την συγκεκριμένη εξέλιξη.
Εκτιμήσεις λέγουν ότι κανείς δεν θα περιμένει να αλλάξει η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα όσο είμαστε πριν τις Γερμανικές εκλογές. Η Αμερικανική πολιτική αλλά και η Ευρωπαϊκή επιθυμούν σ΄αυτή την φάση να υπάρχει ήρεμο κλίμα.
Η υπόθεση Παπακωνσταντίνου αποτελεί ένα μοχλό σταθεροποίησης στο πολιτικό σκηνικό που ίσως είναι τελικά και μια συνιστώσα των στόχων Ευρώπης και Αμερικής.
Πάντως η Goldman Sachs δεν έρχεται τυχαία στην Ελλάδα. Η επενδυτική τράπεζα ασκεί κατά κάποιο τρόπο ή είναι ένα μέρος της Αμερικανικής διπλωματίας.
Το αποτέλεσμα αυτών των νέων επαφών θα το δούμε προσεχώς και ασφαλώς όχι μέσα από δηλώσεις ή εκδηλώσεις αλλά από την εικόνα οικονομικών εξελίξεων και κυρίως χρηματιστηριακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...