Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΄΄ΑΔΕΙΑΖΕΙ΄΄ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το θέμα της ιδιωτικοποίησης του οδοκαθαρισμού της πόλης βρέθηκε στην επικαιρότητα ύστερα από την απόφαση της δημοτικής αρχής να δοθεί σε ιδώτη ένα τμήμα της καθαριότητας.
Στην πρόταση αυτή αντιτέθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και το σωματείο των εργαζομένων.
Το σωματείο πρότεινε την αναβολή συζήτησης του θέματος προκειμένου να διαμορφώσουν μια πρόταση ώστε να παραμείνει η καθαριότητα των δρόμων στο δήμο.
Η διοίκηση δεν το δέχθηκε και προχώρησε στην ψήφιση του θέματος.
Στη συνέχεια το σωματείο προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ακύρωση της απόφασης αυτής.
Εκείνη κάλεσε την δημοτική αρχή να τεκμηριώσει την θέση της κι εκείνη με την σειρά της έστειλε το σκεπτικό με βάση το οποίο κατέγυγε στην απόφαση, ισχυριζόμενη ότι είναι δυνατόν να υπάρξει έλλειψη προσωπικού.
Σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου στο δημοτικό συμβούλιο ποιά ήταν η πρόταση- απάντηση της δημοτικής αρχής προς την Αποκεντρωμένη διοίκηση απάντησε ότι δεν είχε απλά την δική της σκέψη αλλά μετέφερε την άποψη και θέση των εργαζομένων στην καθαριότητα στην οποία φαίνεται ότι εκφράζονται επιφυλάξεις αν και κατά πόσο μπορεί να καλυφθεί η αρμοδιότητα αυτή από το υπάρχον προσωπικό.
Συμπέρασμα. Η διοίκηση δεν άκουσε την πρόταση του επίσημου οργάνου των εργαζομένων αλλά τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
Αυτό που φαίνεται τελικά είναι ότι η δημοτική αρχή φέρνει σε αντιπράθεση τους εργαζόμενους, δεν αναγνωρίζει έμμεσα το σωματείο και αφήνει τις ευθύνες εκεί που εκείνη εκτιμά ότι υπάρχουν ή δεν υπάρχουν.
Τι κρύβεται ακριβώς πίσω από αυτές τις εξελίξεις δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Πάντως αποτελεί θέμα προς έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...