Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εξετάζει να αγοράσει όλα τα δάνεια των τραπεζών που έχουν δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Το σχέδιο διάσπασης μεταφέρεται για το 2014


Ένα ευρύτερο σχέδιο εκπονεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο έχοντας την έγκριση της Κυβέρνησης και της Τρόικα σχεδιάζει να αγοράσει τα δάνεια των υπολοίπων τραπεζών που έχουν δοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα μετεξελιχθεί σε ειδικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό εστιασμένο στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία και ο βασικός κορμός των δανείων που έχουν χορηγηθεί από το banking στην τοπική αυτοδιοίκηση θα μεταφερθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Εν τω μεταξύ το σχέδιο διάσπασης του ταμείου σε τράπεζα και παρακαταθήκες μετατίθεται για το 2014 καθώς προέχουν άλλες προτεραιότητες με κυριότερη την στροφή του ΤΠ&Δ στα δάνεια προς την τοπική αυτοδιοίκηση.
Μάλιστα ο σχεδιασμός είναι να υπάρξει σταδιακή μετεξέλιξη του Ταμείου σε μηχανισμό στήριξης της ρευστότητας δήμων και νομαρχιών της χώρας.
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διαθέτει περίπου 7 δις ευρώ ενεργητικό, τα κεφάλαια έχουν μειωθεί από 700 σε 400 εκατ ευρώ ενώ για το 2011 τα κέρδη επίσης μειώθηκαν στα 10 εκατ ευρώ.
Οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν  στα 4,122 δις ευρώ παρουσιάζοντας αξιόλογη αύξηση σε σχέση με το 2010.
Το Ταμείο θα υιοθετήσει τα διεθνή λογιστικά πρότυπα και οι ισολογισμοί που θα παρουσιάζει από το 2012 και εν συνεχεία θα είναι με λογιστικές παραδοχές των IAS.
Η διοίκηση του Ταμείου επίσης έχει υποβάλλει αίτημα να προσλάβει προσωπικό περίπου 20 εργαζομένους και διερευνά στελέχη ή υπαλλήλους που ήταν στο banking και αποχώρησαν ή άλλα τραπεζικά στελέχη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...