Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Τελευταία άνοιξε ένας άτυπος διάλογος από διαφορετικές πηγές και με διαφορετικά θέματα αναφορικά με τις εκλογές στον χώρο της αυτοδιοίκησης.
Κατ΄αρχήν ο υπουργός κ. Στυλιανίδης έθεσε ζήτημα δύο ψηφοδελτίων στις εκλογές. Το ένα για τους υποψηφίους δημάρχους και το άλλο για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. 
Το θέμα εξετάζεται από την κυβέρνηση και κυρίως από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και δεν είναι τυχαίο που ο υπουργός το έθεσε ανοιχτά. Ασφαλώς θα υπάρξει διαβούλευση μεταξύ των τριών κομμάτων που κυβερνούν σήμερα και ίσως να τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση.
Το δεύτερο είναι η παράταση των εκλογών κατά ένα χρόνο περίπου. Αντί να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, που προβλέπονται τον Ιούνιο 2014, να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2015.
Η πηγή αυτής της ιδέας βρίσκεται στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον κ. Βενιζέλο.
Η άποψη στηρίζεται, απ΄ότι φαίνεται, σε πολιτικά κριτήρια και ίσως στο γεγονός ότι το κλίμα δεν ευνοεί ορισμένους χρισματούχους δημάρχους, κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Οι λόγοι είναι εύλογοι.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ενώ η πλευρά του κ. Κουβέλη φαίνεται να στέκεται μακριά από το ζήτημα.
Στο σκηνικό αυτό υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας που λέγεται Τρόϊκα, η οποία προφανώς θα αντιδράσει επικαλούμενη το κόστος των εκλογών, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι περί τα 60-70 εκατομμύρια ευρώ και που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.
Είναι φανερό ότι ανοίγει ένας διάλογος και κατατίθενται διάφορες σκόρπιες απόψεις ως πυροτεχνήματα Ίσως να υπάρχει σκοπιμότητα στις ενέργειες αυτές. Να μετρηθούν αντιδράσεις και στη συνέχεια είτε να προχωρήσουν είτε να ξεχαστεί τι όποιο θέμα.
Πάντως οι εκλογές της αυτοδιοίκησης παίρνουν μεγάλη πολιτική αξία για τα κόμματα, όπου θα καταγραφούν οι αντιδράσεις όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια εις βάρος των αγανακτισμένων και θυμωμένων πολιτών. Αυτό τον θυμό προσπαθεί να χειραγωγήσει ακόμη μια φορά το πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...