Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε νόμο στην Βουλή με το οποίο εισηγείται την δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό.
Η πρώτη μας παρατήρηση είναι ότι ο νόμος σχεδιάστηκε χωρίς την συγκατάθεση των πολιτών σ΄ένα θέμα που τον αφορά άμεσα και ουσιαστικά.
το δεύτερο σημείο είναι  οτι δεν έχουν καθοριστεί με συγκεκριμένο τρόπο οι περιοχές όπου μπορεί να τοποθετηθούν οι εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα για το Πεντελικό όπου υπάρχουν σημεία που βρίσκονται υπό την προστασία του Κράτους ως εξαιρετικού κάλλους, δεν αποσαφηνίζεται αν και εκεί μπορεί να τοποθετηθούν αυτές οι εγκαταστάσεις.
Με αυτό τον τρόπο ειδικά για το Πεντελικό αν υπάρξει ενέργεια αυτού του είδους αναγνωρίζεται έμμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε όλη την περιοχή όταν υπάρχουν σημαντικές εκτάσεις όπου υπάρχουν διαφορές στον χαρακτηρισμό τους αν είναι δημόσιες ή ιδιωτικές ή εκκλησιαστικές και αν έχουν αποδοθεί στο δημόσιο!!!
Η κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει το ζήτημα σχετικά με την δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό.
Δεν έχουμε μελετήσει ακόμη τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων αυτών. Κι εκεί ίσως να υπάρχουν ασαφή σημεία.
Θα το δούμε στην πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...