Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ;

Η τελευταία νεροποντή - θεομηνία (ίσως) ανέδειξε ένα σημαντικό θέμα. Ποιος επιβλέπει την κατασκευή των έργων και ποιος εγγυάται την σωστή κατασκευή σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί;
Γιατί το λέμε αυτό;
Τα ρέματα και οι περιοχές πλησίον των ρεμάτων είχαν σημαντικά προβλήματα με την συσσώρευση μεγάλου όγκου όχι μόνο βρόχινο ύδατος αλλά και σωρεία άλλων φερτών, με αποτέλεσμα την αύξηση του κινδύνου για ανθρώπους και περιουσίες.
Στην περιοχή του Αγ. Αντωνίου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έργο απορροής υδάτων με την κατασκευή αγωγού το πρόβλημα ήταν έντονο και κινδύνευσαν άνθρωποι. 
Στο ρέμα στα όρια των δήμων Βριλησσίων και Χαλανδρίου υπήρξε μεγάλη καταστροφή. Τα νερά και τα φερτά παρέσυραν ακόμη και φράχτες, καταστράφηκε η άσφαλτος, τουλάχιστον σε μερικά σημεία. Πολλά υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και κατέστρεψε ό,τι υπήρχε σ΄αυτά. Την επομένη της νεροποντής οι κάτοικοι της περιοχής αυτής είχαν βγάλει όλα τα πράγματά τους έξω, ευτυχώς που υπήρχε ήλιος, για να περισώσουν  κάτι από τις περιουσίες τους.
Το ίδιο, περίπου, συνέβη και στη διασταύρωση των οδών Θεσσαλίας και Θράκης.
Όλα αυτά και ίσως και χειρότερα προκαλούν να σκεφθούμε αν και κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση αυτή. 
Υπάρχουν φωτογραφίες όπου φαίνεται η μεγάλη καταστροφή που συνέβη.
Και ναι μεν δεν υπήρξαν, ευτυχώς, ανθρώπινα θύματα αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η κακή κατασκευή και οι ενδεχόμενες ελλείψεις στην κατασκευή μπορεί στο μέλλον να επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα.
Οι ευθύνες υπάρχουν για όλα αυτά, δεν ξέρουμε σε ποιόν ανήκουν.
Καιρός να σκεφθούν οι δήμοι πως θα προστατέψουν τους δημότες τους και να μην στηρίζονται στο καταγεγραμμένο πολλάκις πατριωτισμό και φιλότιμο των εργαζομένων προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα.
Με την ευκαιρία να επισημάνουμε τις προκλητικές ελλείψεις του δήμου Χαλανδρίου, την αργοπορία του που έφθασε να ζητήσει βοήθεια από την Πολιτική Προστασία του δήμου Βριλησσίων. Το τμήμα της περιοχής Αγ. Αντωνίου για τον δήμο Χαλανδρίου, δεν υπάρχει, εκεί δεν υπάρχουν δημότες και άνθρωποι. Είναι στη τύχη τους. Δεν είναι το μοναδικό, όμως, σημείο ατονίας του δήμου Χαλανδρίου. Έχουμε και άλλα να καταγράψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...