Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.....


Σαν σήμερα γεννήθηκε η μεγαλύτερη φυσιογνωμία στην επιστήμη μέχρι σήμερα, Ο Αλβέρτος Αϊνστάιν. Γερμανοεβραίος φυσικός και μαθηματικός, που έφερε την επανάσταση στα καθολικά παραδεκτά μέχρι εκείνη την εποχή. Ανατρεπτική η θεωρία της ειδικής σχετικότητας και ακόμη πιο ανατρεπτική η γενικευμένη θεωρία της σχετικότητας που, δυστυχώς, άφησε στην μέση, λυπημένος και λίγο απογοητευμένος γιατί δεν μπορούσε να δώσει λύση στις ιδιαίτερες και υψηλού επιπέδου αναζητήσεις του.
Βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1921 όχι για την διατυπωμένη ήδη θεωρία της σχετικότητας αλλά για το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο, μια ΄΄μικρή΄΄ εφαρμογή σε άλλο ζήτημα της φυσικής και η οποία βρήκε άλλες σπουδαίες εφαρμογές στην καθημερινότητα.
Πέθανε το 1955 και πίσω του μεγάλη επιστημονική παρακαταθήκη ενώ βρίσκεται στο πάνθεον  των μεγάλων της ανθρώπινης επιστημονικής ιστορίας μαζί με τους Αριστοτέλη, Γαλιλαίο Νεύτωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...