Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!!

Δυστυχώς ήμασταν φορείς κακών προβλέψεων. Αφ΄ενός προβλέψαμε σωστά και ήταν μια προειδοποίηση αφ΄ετέρου η είδηση δεν ήταν διόλου ευχάριστη.
Παρ΄όλα αυτά είχαμε από προηγούμενο άρθρο μας ότι επίκεινται σημαντικά γεγονότα κάνοντας λόγο για ΄΄μεγάλη ουρά΄΄ στο έγκλημα της Κύπρου.
Σήμερα σε όλες τις αγορές παρατηρείται κράχ. Sell off παρατηρούνται ακόμη και σε παραδοσιακούς τίτλους συντηρητικών επενδύσεων. Ξύπνησαν ακόμη και διαχρονικοί σταθεροί επενδυτές και τίτλοι και καταρρέουν βίαια.
Η πτώση αυτή την ώρα στο γενικό δείκτη είναι 5,89% (είχε σημειωθεί και πτώση μέχρι 7,1%!!!) με τις συναλλαγές στα 23,5 εκατομμύρια τεμάχια και αξία 61 εκατομμύρια ευρώ.
Και στην Ευρώπη παρουσιάζονται σημαντικές απώλειες, στην Γερμανία -1.08%, στο Λονδίνο -0.53% και στο Παρίσι -1.61%.
Πολλά τα μηνύματα από την Ευρώπη, που καθιστούν ακόμη πιο θολή την κατάσταση. Να σημειώσουμε ότι κάποια φωνή αξιωματούχου από το Λουξεμβούργου είπε χαρακτηριστικά: ΄΄κάτω τα χέρια από το τραπεζικό μας σύστημα΄΄. Αυτό και μόνο δείχνει την πραγματική κατάσταση και το κλίμα.
Δραματικές οι εξελίξεις και στην Κύπρο αναφορικά με τις αλλαγές στα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης των τραπεζών με πραξικοματικό χαρακτήρα μπροστά στην αναστάτωση αυτή.
Προσπάθεια να μαζευτεί το σύστημα χωρίς να διαφαίνεται ότι επουλώνεται η βαριά πληγή που επέφερε η απερίσκεπτη απόφαση του Eurogroup και ασφαλώς οι ΄΄ατυχείς΄΄ δηλώσεις των ανευθυνουπεύθυνων της Ευρώπης.
Πανικός και αλλαγή στις σκέψεις των επενδυτών, των μετόχων και όλου του συστήματος. Στις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να καταγράψουμε αν και πόσα χρήματα έκαναν φτερά από το σύστημα αλλά και πού πήγαν, χωρίς να είναι βέβαιο το τελευταίο. Το μαύρο και το κρυφό χρήμα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί και να βρεθεί!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...