Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ; ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

Πολλοί είναι αυτοί που θέτουν το ερώτημα πότε θα γίνουν οι εκλογές στους δήμους και τις Περιφέρειες. 
Το ερώτημα ανέκυψε εξ αιτίας ζητήματος αναβολής των εκλογών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Ας δούμε τι προβλέπεται.
Με την ψήφιση του ΄΄Καλλικράτη΄΄ ορίσθηκαν αμετάκλητα και δια νόμου, οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα γίνονται ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές. Οι λόγοι ήταν προφανείς, λιγότερες εκλογικές διαδικασίες για λόγους, κυρίως οικονομικούς.
Ψηφίστηκε ο ΄΄Καλλικράτης΄΄ με τις εκλογές να ορίζονται τον Μάϊο του 2014. Μικρότερης διάρκειας κατά τι, η σημερινή θητεία των δήμων και των Περιφερειών αλλά ήταν γνωστό απόλυτα όταν ψηφίζονταν στην Βουλή ο νόμος.
Οποιαδήποτε αλλαγή στις ημερομηνίες θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση, με στήριξη από τους Βουλευτές της Βουλής.
Και ναι μεν η πλευρά του ΠΑΣΟΚ κόπτεται για την παράταξη για καθαρά πολιτικούς λόγους υπέρ το, όμως ποιά είναι η θέση των βουλευτών. Και ναι μεν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ επικροτούν και στηρίζουν την άποψη αυτή, χωρίς να εξαιρούνται και άλλοι πολλοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες που βρίσκονται στην εξουσία, προσκείμενοι στην Νέα Δημοκρατία για προσωπικούς λόγους αλλά ποιά θα είναι η τελική θέση των βουλευτών; Θα ψηφίσουν υπέρ μιας αναβολής των εκλογών ή επιθυμούν να διεξαχθούν κανονικά οι προβλεπόμενες εκλογές στην ημερομηνία τους;
Οι πληροφορίες φέρουν την πλειονότητα των βουλευτών να στηρίζουν την άποψη να γίνουν κανονικά οι εκλογές.
Συμμάχους τους έχουν όλους εκείνους τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες, που βρίσκονται στην σημερινή αντιπολίτευση και των οποίων η γνώμη όχι μόνο θα μετρήσει αλλά θα επηρεάσει δυναμικά.
Να προσθέσουμε, επίσης, τον παράγοντα τρόϊκα, της οποίας η γνώμη θα είναι καταλυτική στην τελική απόφαση. Ο οικονομικός παράγοντας θα βαρύνει σε μεγάλο ποσοστό την θέση της κυβέρνησης στην τελική ημερομηνία αφού είναι υπό την άμεση επιρροή της τροϊκανής θέσης.
Η ΔΗΜΑΡ, παρ΄όλο που δεν έχει δημοσιοποιήσει την θέση της, στελέχη της έχουν ήδη πάρει θέση, δημόσια και σε ΄΄πηγαδάκια΄΄, ΄΄οι εκλογές να γίνουν κανονικά, όπως προβλέπεται από τον νόμο΄΄.
Ήδη πολλοί υποψήφιοι της σημερινής αυτοδιοικητικής αντιπολίτευσης είναι σε εγρήγορση, μελετούν και σχεδιάζουν!!
Έτσι, λοιπόν, ξεκαθαρίζεται σε μεγάλο βαθμό το ερώτημα που θέτουν πολλοί ενδιαφερόμενοι.
25 Μαίου 2014, πρότελευταία Κυριακή του μηνός η  ημερομηνία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...