Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Χθες ο κ. Πούτιν υπέγραψε απόφαση της Δούμα με την οποία θέτει υπό αυστηρό και απόλυτο έλεγχο την λειτουργία των ξένων τραπεζών στην Ρωσία.
Μέχρι τώρα λειτουργούσαν υποκαταστήματα ξένων τραπεζών κάτω από το καθεστώς του κράτους όπου είχε την έδρα της η τράπεζα. Δεν υπήρχε έλεγχος από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ούτε ήταν αναγκασμένες να ενημερώνουν για τις λειτουργίες τους.
Με την απόφαση αυτή ο Ρώσος πρόεδρος βάζει τέλος στο καθεστώς αυτό και αποφασίζει την παύση λειτουργίας υποκαταστημάτων ξένων τραπεζών στην Ρωσία και αναγκάζει είτε να βρίσκονται ως υποκαταστήματα ρωσικών τραπεζών είτε να φύγουν από εκεί. Τις καθιστά υπεύθυνες να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ρωσικής κεντρικής τράπεζας.
Ο Ρώσος πρόεδρος λαμβάνει μέτρα προστασίας του ρωσικού τραπεζικού συστήματος και υπέρ του ρωσικού δημοσίου συμφέροντος μέτρα σ΄ένα περιβάλλον που αρχίζει να διαμορφώνεται στην Ευρώπη ύστερα μάλιστα από τις τελευταίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες και κυρίως αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...