Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΄΄ΚΥΠΡΟΣ΄΄ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΥΡΑ

Οι συνέπειες του εκτρώματος συμφωνία της Κύπρου έχει την μεγάλη ουρά. Σήμερα φαίνεται η καταστροφή που συντελέστηκε στο τελευταίο Eurogroup. Το πείραμα δεν πέτυχε κι αυτό το δείχνει σήμερα αφ΄ενός η Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αφ΄ετέρου η προσπάθεια να ΄΄μαζέψουν΄΄ τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι Ευρωπαίοι με την απόλυτη ανοχή των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων.
Όλοι οι χρηματιστηριακοί τίτλοι σημειώνουν σημαντικές απώλειες. Κανένα θεμελειώδες μέγεθος δεν μετρά πια. Αυτό που προέχει είναι να περισωθούν ό,τι απέμεινε από επενδύσεις μικρομετόχων.
Οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, δεν αξίζει ούτε το όνομα να αναφέρουμε, έφερε ακόμη μεγαλύτερο χάος στις αγορές.
Ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ χάνει αυτή την ώρα 4,73%, η Γερμανία σημειώνει, αντίθετα, κέρδη 0,31%, το Λονδίνο κέρδη 0,14% και το Παρίσι κέρδη 0,72%.
Οι τραπεζικοί τίτλοι στο Ελληνικό χρηματιστήριο δέχονται επιθέσεις ρευστοποιήσεων με την Εθνική να χάνει 5,43%, την Αλφα 8,32% η Ελλάδος 2,99%, η ΜΙΓ 22%. 
Τα Blue chips που κρατούσαν μέχρι τώρα σημειώνουν σημαντικές απώλειες, καταρρέουν ακόμη κι αυτά.
Ο ΟΤΕ -7,94%, η ΔΕΗ -8,08%, η Μπελα 5,72%, ο ΟΠΑΠ -3,09%.
Οι συναλλαγές σε πολύ υψηλό επίπεδο δείγμα της πρόθεσης των επενδυτών να ΄΄φύγουν΄΄ ακόμη και  με σημαντικές απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...