Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ....ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Με ταχύτατες διαδικασίες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (το good bank) απορροφά τις Κυπριακές τράπεζες Λαϊκή και Κύπρου.
Η απόφαση ελήφθη κάτω από κινήσεις σχεδόν πανικού. Το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επικοινώνησε με τις συστημικές τράπεζες να διερευνήσει αν υπάρχει ενδιαφέρον για να απορροφηθούν από Ελληνικές.
Καμία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον κι έτσι κατάληξε στην απόφαση να απορροφηθεί από το good ΤΤ. 
Εναρμονίζεται η Ελληνική κυβέρνηση στην υπόσχεση του κ. Σαμαρά να στηρίξει η Ελλάδα την Κύπρο και ειδικότερα το Κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Έτσι κατά κάποιο τρόπο εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η φορολόγηση των καταθέσεων στα υποκαταστήματα αυτά δεν θα γίνει.
Δημιουργείται έτσι ένας τέταρτος τραπεζικός πόλος με το ΤΤ να βρίσκεται ως κύριος ενός τραπεζικού μικρού παράγοντα.
Τώρα, οι κεφαλαιακές ανάγκες του νέου τραπεζικού πόλου θα είναι στο επίπεδο του ενός δις. 500 εκατομμύρια θα διαθέσει η Ελληνική κυβέρνηση και άλλα 500 η Κυπριακή ώστε να καλυφθεί το αναγκαίο μετοχικό κεφάλαιο μετά την απορρόφηση.
Αναφορικά με τις καταθέσεις, δεν πρόκειται, όπως δηλώνουν συνεχώς την τελευταία ώρα κυβερνητικά στελέχη, να φορολογηθούν. Άλλωστε έχει καλυφθεί και από νομικής άποψης το ζήτημα ύστερα από την τελευταία συμφωνία μεταξύ Κυπριακής και Ελληνικής κυβέρνησης.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και όπως έχουμε επισημάνει σε προηγούμενο σημερινό μας άρθρο δεν ήταν τυχαίο που αυτές οι εξελίξεις και η σύνοδο κορυφής και Eurogroup έγιναν Παρασκευή ενώ ακολουθούσε τριήμερο!!!!!
Από στιγμή αναμένονται ανακοινώσεις από το ΤΧΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...