Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

META ΤΙΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Ύστερα από τις παρεμβάσεις και σε ένα δεύτερο χρόνο οι αγορές περιορίζουν τις αρχικές απώλειες. Στο Παρίσι η πτώση βρίσκεται στο 0,73%, στο Λονδίνο στο -0,46%, στην Γερμανία στο -0,88%.
Το ευρώ με το δολάριο στο 1,2959.
Παρ' όλο που ξέσπασε γκρίνια μεταξύ των πολιτικών παραγόντων στην Ευρώπη και την προσπάθεια να ανακοπούν οι ατυχείς εντυπώσεις, τα χρηματιστήρια βλέπουν με δεύτερη σκέψη και προχωρούν σε αγορές.
Η προγραμματισμένη πια για τις 20.30 τηλεδιάσκεψη προσδίδει κάποια αισιοδοξία για τελική συμφωνία στην φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο, χωρίς να σημαίνει ότι ακυρώνεται στην πραγματικότητα το πλήγμα που υπέστη η Ευρωπαϊκή συνοχή και εμπιστοσύνη.
Ψυχραιμότερες σκέψεις επανήλθαν και στην αγορά της Κύπρου ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε αναγκαστική αργία στις τράπεζες το επόμενο διήμερο. Την Πέμπτη θα ανοίξει το Κυπριακό χρηματιστήριο και οι τράπεζες οπότε θα έχει επέλθει η όποια συμφωνία και θα έχουν πέσει οι τόνοι.
Όμως οι ξένοι καταθέτες των Κυπριακών τραπεζών ήδη έχουν αποφασίσει να αποσύρουν τις καταθέσεις και το πλήγμα στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου είναι αναπόφευκτο. 
Ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι ο Όλι Ρεν ακύρωση προγραμματισμένο ταξίδι στην Ουγγαρία προκειμένου να βρίσκεται στην έδρα του παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...