Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 36


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   Νο   36
                                        ------------------------------------

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ       5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
ΘΕΜΑ                ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

 Ακόμη μια φορά διαπιστώσαμε τις πραξικοπηματικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή για την λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων του δήμου.
 Η τελευταία πράξη αυτού του είδους ο καθορισμός των μελών στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Η δημοτική αρχή έθεσε το ζήτημα του περιορισμού των μελών της επιτροπής προφασιζόμενη την αδυναμία εξασφάλισης της απαρτίας των μελών της για να συνεδριάσει νομίμως.
Ιστορικά αναφέρουμε ότι στην αρχή της περιόδου σχεδόν όλα τα μέλη της επιτροπής παρουσιάζονταν κατά τις συνεδριάσεις και μάλιστα με ισχυρές και τεκμηριωμένες προτάσεις στα προς συζήτηση θέματα.
Όλες οι δημοτικές παρατάξεις είχαν ορίσει εκπροσώπους, που παρίσταντο νομίμως και όπως ορίζει η δεοντολογία. Από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολιτεύσεως δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα μη συμμετοχής παρά μόνο από την πλευρά της συμπολιτεύσεως.
Παρατηρήθηκε η σταδιακή απουσία αρκετών μελών κυρίως από την πλευρά των ορισμένων μελών από την πλευρά της συμπολιτεύσεως.
Θα επισημάνουμε ότι η πλευρά της αντιπολιτεύσεως είχε ζητηθεί πολλάκις να ορισθούν κανόνες και αρχές λειτουργίας της επιτροπής. Η διοίκηση αρνούνταν συστηματικά με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν επανειλημμένα τα μέλη περί της απραξίας και αδιαφορίας της διοίκησης να ανταποκριθεί στις αιτιάσεις των μελών. Μάλιστα, δε, πολλά από τα μέλη κατέθεσαν και σχέδιο λειτουργίας με τεκμηριωμένες προτάσεις. Η διοίκηση εκώφευσε και αδιαφόρησε.
Έφθασε το σημείο στο οποίο τα μέλη αγανάκτησαν με τον τρόπο που επέβαλε τους κανόνες λειτουργίας της επιτροπής. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή απουσία των μελών ώστε να μην γίνονται οι συνεδριάσεις και σε πολύ σοβαρά ζητήματα της πόλης.
Η δημοτική αρχή δια στόματος του προέδρου της επιτροπής κ. Τζιλιγκάκη έθεσε το θέμα της τροποποίησης του ορισμού των μελών της επιτροπής ισχυριζόμενη ότι ΄΄τα μέλη δεν παρουσιάζονται΄΄. Πρότεινε την μείωση των αριθμού των μελών και ζήτησε από τις δημοτικές παρατάξεις να ορίσουν νέο αριθμό μελών. Έτσι κι έγινε παρ΄όλες τις αντίθετες απόψεις που κατατέθηκαν από την πλευρά της αντιπολιτεύσεως.
Ορίστηκαν τα μέλη και διαπιστώσαμε ότι ο νέος αριθμός των μελών από 48 περιορίστηκε στα 41!!
Δια βάζοντας τα ονόματα των μελών διαπιστώσαμε ότι οι περικοπές έγινα από την πλευρά μόνο της αντιπολιτεύσεως και ιδιαίτερα από την δική μας παράταξη κατά περίεργο λόγο.
Η μείωση κατά επτά άτομα από την αντιπολίτευση έδωσε την ευκαιρία στην δημοτική αρχή να ορίσει νέα μέλη από την δική της πλευρά ενισχύοντας της παραταξιακή της θέση στην επιτροπή.
Θεωρούμε ότι προσχηματικά η διοίκηση έθεσε το ζήτημα του περιορισμού του αριθμού των μελών ώστε να επιτύχει την απομόνωση της εκπροσώπησης των δημοτικών παρατάξεων. Η πράξη αυτή κρύβει ενέργειες άκρως αντιδημοκρατικές που αγγίζουν τα όρια πραξικοπηματικών ενεργειών.
Εμείς όχι μόνο διαμαρτυρόμαστε αλλά καταγγέλλουμε τις πράξεις της διοίκησης που υπονομεύουν τις δημοκρατικές λειτουργίες των επιτροπών του δήμου.
Τα φαινόμενα της υποτίμησης και της απαξίωσης των λειτουργιών του δήμου έρχονται ως μετάδοση της βαριάς πολιτικής ασθένειας του γενικού πολιτικού συστήματος στην χώρα. Ο ιός χτύπησε ισχυρά την τοπική εξουσία από καιρό.
Δυστυχώς ο αγώνας των υγειών δυνάμεων είναι ακόμη πιο δύσκολος.
Απορίας άξιο είναι και το γεγονός της απόλυτης σιωπής της υπόλοιπης αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



Υ/Γ  Δείτε αναλυτικά τα δάνεια, που επιμηκύνθηκαν στην ιστοσελίδα www.operiigitisv.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...