Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 7..... ΜΕ....ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ακόμη μια συνεδρίαση για το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ακόμη μια φορά η διοίκηση εμφανίζεται ως οργανωτής μηχανισμού να μην παρίστανται όλες οι δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όργανο της στοχευμένης απαξιωμένης πολιτικής της διοίκησης δέχεται  να συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο όποτε η διοίκηση επιθυμεί.
Επί πολλά χρόνια οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου διεξάγονταν κάθε Δευτέρα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων όποτε υπήρχε άμεση ανάγκη προκειμένου να παρευρίσκονται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίςω αυτοί που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες..
Το τελευταίο διάστημα η άτυπη αυτή συμφωνία καταργήθηκε με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης του δήμου και με την ανοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, του οποίου ο ρόλος είναι να οργανώνει τις συνεδριάσεις έτσι ώστε να υπάρχει η πλήρης σύνθεσή του.
Δυστυχώς η άτυπη αυτή συμφωνία βρίσκεται στα παλαιά υποδήματα της διοίκησης και του προέδρου.
Οι εργαζόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές να επανέλθει η ΄΄συμφωνία΄΄ και να διεξάγονται οι συνεδριάσεις κάθε Δευτέρα. Αποδεικνύεται ότι ο μεν πρόεδρος ακούει αλλά δεν αποδέχεται η δε διοίκηση οδηγεί τον πρόεδρο να μην αποδεχθεί το εύλογο αίτημα και να συνεχιστεί η χρήση όλων των ημερών ως ημέρα συνεδρίασης.
Η διοίκηση προστάζει την ομάδα και η συμπολίτευση υπακούει απόλυτα!!!!
Εύλογα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι πίσω απ΄αυτή την νέα κατάσταση υπάρχει σκοπιμότητα.
Η αδυναμία της διοίκησης να αντιμετωπίσει την ισχυρή επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης στα διάφορα θέματα που συζητούνται είναι ο κύριος λόγος για τις αλλαγές αυτές προς το χειρότερο.
Η διοίκηση επιθυμεί την ΄΄ηρεμία΄΄, την ΄΄γαλήνη΄΄, το ΄΄ναι΄΄ σε όλα. Η απουσία της αντιπολίτευσης εξυπηρετεί την πολιτική της διοίκησης που έχει ως στόχο μόνο της απλή διεκπεραίωση των θεμάτων χωρίς διάλογο, χωρίς έρευνα, χωρίς έλεγχο, χωρίς αντίλογο.
Δεν μας εκπλήσσει τόσο γιατί θεωρούμε ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου βρίσκεται ευθυγραμμισμένη με το είδος της πολιτικής του μεσαίωνα όταν οι αποφάσεις για το μέλλον ήταν προσωπική υπόθεση του ΄΄κρατούντος΄΄.  
Οι διαδικασίες και η συνολική αντιμετώπιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και της διοίκησης του δήμου αποτελεί ένα κακέκτυπο της πολιτικής διαχείρισης κυβερνήσεων που είναι υπεύθυνες για την κατάντια αυτού του τόπου.
Λείπουν από την διοίκηση βασικά στοιχεία δημοκρατικής και χρηστής διοίκησης στα δημοτικά πράγματα. Έμαθε, όμως, πολύ καλά να διαχειρίζεται τα πράγματα με ίντριγκα, συκοφαντία και προσωπικές επιθέσεις με στόχο την υποτίμηση και την απαξίωση ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την πόλη και την κοινωνία.
Αφήνουμε στην κρίση του κόσμου τον τρόπο αυτής της διαχείρισης και της διοίκησης της πόλης μας.

<ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ BLOG>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...