Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα να υπάρχει μεράκι για την δουλειά και ισχυρό ενδιαφέρον. Αν μάλιστα το ενδιαφέρον αυτό εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις και φορά την προστασία των ανθρώπων τότε πρέπει να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και δημότες αυτής της πόλης.
Γιατί το λέμε αυτό. Να γιατί.
Μια μικρή ομάδα εργαζομένων του δήμου πριν αρκετά χρόνια που συνέπεσε να είναι δημότες αυτής της πόλης οργάνωσαν την ομάδα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Με τα πενιχρά μέσα που διέθετε τότε ο δήμος προσπάθησαν να στήσουν τον κατάλληλο μηχανισμό προστασίας και υποστήριξης σε περιπτώσεις εξαιρετικά δυσμενών γεγονότων όπως οι φωτιές, οι θεομηνίες και άλλα.
Η μικρή αυτή ομάδα λειτούργησε κάτω από αγνά και αληθινά αισθήματα αγάπης για την πόλη τους και όχι με γνώμονα την δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα. Πολλές φορές με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή ρίχτηκαν στις φλόγες προκειμένου να προστατέψουν το δάσος, τις ζωές των ανθρώπων, το περιβάλλον.
Το ενδιαφέρον αυτό των εργαζομένων μεταδόθηκε στα επόμενα χρόνια και στις νέες γενιές. Οι ίδιοι αυτοί εργαζόμενοι μετέδωσαν αυτό το μεράκι στα παιδιά τους, που σήμερα στέκονται δίπλα στην επίσημη υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, ως εθελοντές και προσφέρουν όχι μόνο τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς και όταν υπάρχει έκτακτο γεγονός αλλά καθημερινά προετοιμάζονται κατ΄ αρχήν ψυχολογικά και κατά δεύτερον προσπαθούν να αποκτούν εμπειρίες και γνώση ώστε η προσφορά τους αυτή να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Την ιστορία αυτή συνεχίζουν σήμερα άλλοι εργαζόμενοι, που κινούνται ανεξάρτητα από τις καθιερωμένες λειτουργίες του δήμου συμμετέχοντας σε προγράμματα και εκδηλώσεις που εκείνοι ρυθμίζουν. κανείς δεν τους το επιβάλλει γιατί το θέλουν και γιατί κινούνται από τα αγνά αισθήματα της προσφοράς και της προστασίας ανθρώπινων συνθηκών στην πόλη.
Μιλούμε για την ομάδα εθελοντών και την υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Σήμερα την ιστορία αυτή της προσφοράς συνεχίζουν νεότεροι εργαζόμενοι του δήμου, που πήραν την σκυτάλη του ενδιαφέροντος και της προσφοράς και προσπαθούν να την ενδυναμώσουν.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, αυτή η ομάδα εθελοντών και εργαζομένων προετοιμαζόμενοι για την θερινή περίοδο όπου ο κίνδυνος των πυρκαγιών ελοχεύει αποφάσισαν να οργανώσουν ημερίδα με αντικείμενο τις μεθόδους προστασίας των ανθρώπων κατά την διάρκεια ενός έκτακτου γεγονότος.
Ο δήμος, δυστυχώς, ενώ θα έπρεπε εκείνος να πρωτοστατεί σε αυτά τα γεγονότα είναι εντελώς ξένος με τις ενέργειες αυτές. Είναι δείγμα ποιότητας διοίκησης και πραγματικού ενδιαφέροντος για την πόλη. Εκμεταλλεύεται το φιλότιμο των εργαζομένων να καρπωθεί το αποτέλεσμα αυτής της τόσο σοβαρής δουλείας των εργαζομένων.
Κανένα επιχείρημα δεν θα μας πείσει ότι συμβαίνει κάτι άλλο. Μια διοίκηση ανύπαρκτη, φοβική και ανούσια. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προβολή και η εξασφάλιση της ψήφου για επόμενες εκλογές. Αναπτύσσει μηχανισμούς  εξυπηρέτησης προσωπικών επιθυμιών προκειμένου να δεσμεύσει τους πολίτες να ανταποδώσουν την εξυπηρέτηση.
Ευτύχημα είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί και κυρίως οι εθελοντές δεν επηρεάζονται από αυτά τα γεγονότα και προχωρούν με ισχυρό ενδιαφέρον να εμπλουτίσουν την υπηρεσία τους και την γνώση τους ώστε να γ΄νουν περισσότερο χρήσιμοι στους δημότες αυτής της άτυχης πόλης.
Εμείς θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σ΄αυτούς τους ανθρώπους με σεβασμό και υψηλή εκτίμηση και θα τους βοηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο έργο τους.
Αυτούς τους ανθρώπους έχουμε την τύχη να τους γνωρίζουμε από κοντά και ξέρουμε πολύ καλά τα κίνητρά τους.
Στηρίζουμε και προωθούμε την νέα τους πρωτοβουλία να ενημερώσουν τους δημότες με μια ημερίδα που διοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου στις 25 Απριλίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα επτά το απόγευμα. Η ημερίδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...