Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ

Δεν διεκδικώ την ιδιότητα ενός μεγάλου πολιτικού αναλυτή αλλά είναι πρόκληση να σιωπήσω μπροστά στα τόσο σοβαρά γεγονότα που συμβαίνουν στην παγκόσμια πολιτική σκηνή με ταχείς ρυθμούς.
Και σ΄αυτή την ταχεία ροή των γεγονότων η χώρα μας είναι ουσιαστικά απούσα.
Γεγονός πρώτο. Το Ισραήλ ζήτησε ΄΄συγγνώμη΄΄ για τους εννέα Τούρκους που σκοτώθηκαν όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στην Γάζα.
Γεγονός δεύτερο. Ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης έδωσε το σύνθημα της λήξης των Κουρδικών αντιστασιακών ενεργειών ενώ η Τουρκία το υποδέχθηκε με την απόφασή της να βάλλει τέλος στον εμφύλιο με τους Κούρδους.
Γεγονός τρίτο. Ο Κούρδος ηγέτης δήλωσε ότι, πέρασε ο καιρός των όπλων, όπλα είναι τώρα οι ιδέες.
Γεγονός τέταρτο. Η Τουρκία που επί μια δεκαετία ήταν χρεοκοπημένη, σήμερα είναι μέλος των G20 και ετοιμάζεται να συμμετέχει και στους G10. Εξελίσσεται σε μια τοπική Βραζιλία.
Γεγονός Πέμπτο.  Το Ισραήλ έπαψε να σκέφτεται και να ενεργεί ως αμερικανικό οχυρό και ήδη έχει αναπτύξει επιστημονικές δυνάμεις. Σήμερα θεωρείται μια από τις ισχυρά αναπτυσσόμενες δυνάμεις στην πληροφορική σε παγκόσμιο επίπεδο.
Γεγονός έκτο.Ξέσπασε η κρίση στην Κύπρο και απεδείχθη ότι η διαπλοκή και η διάβρωση επικράτησε για πολλά χρόνια. Όλο το ενδιαφέρον της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής στράφηκε στο νησί. Το σύστημα ασχολείται με ήσσονος σημασίας ζητήματα και παρασύρουν την κοινή γνώμη σε ανούσια ζητήματα. Η Ευρώπη, για παράδειγμα, κατείχε  το 50% της παγκόσμιας παραγωγής, στην δεκαετία του ΄80 έπεσε στο 25%, στην αρχή της δεκαετίας του ΄10 βρέθηκε στο 19% και εκτιμάται ότι σε λίγα χρόνια θα βρεθεί στο 7%. Η Ευρώπη των 800 εκατομμυρίων ανθρώπων δεν μπορεί να συντηρήσει ένα βιωτικό επίπεδο τρεις φορές πιο πάνω από εκείνο του υπόλοιπου κόσμου. Είναι φανερό ότι η παραγωγή κι επομένως το παγκόσμιο χρήμα σιγά αλλά σταθερά αλλάζει πατρίδα, μετακινείται προς τις αναδυόμενες χώρες, περιφερειακές οικονομίες.
Γεγονός έβδομο.  Τα Brics πήραν μια σημαντική απόφαση που δυστυχώς ούτε στα ψιλά γράμματα των μέσων ενημέρωσης δεν πέρασε. Οι μεταξύ τους συναλλαγές θα μπορούν να γίνονται σε επίπεδο εθνικών νομισμάτων. Γλιστρούν από την επιρροή των δύο ισχυρών νομισμάτων ευρώ και δολάριο.
Τα πρώτα βήματα απεξάρτησης από τις οικονομικές πολιτικές των ισχυρών σήμερα πολιτικών δυνάμεων είναι σε πλήρη εξέλιξη. Κίνα, Ρωσία, Ινδία με πολύ ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, Βραζιλία είναι οι νέοι πόλοι που προκαλούν το παγκόσμιο χρήμα.
Γεγονός όγδοο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βυθίζεται στην εσωστρέφεια και στις ομαδοποιήσεις. Οι αρχές για τις οποίες κρίθηκε αναγκαία η συσπείρωση των εθνών της Ευρώπης ξεχάστηκε. Η ηγεμονικές τάσεις της Γερμανίας βρήκαν αποδέκτες. Αυτό θυμίζει τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο. Ομαδοποίηση για αποικιοκατακτήσεις  και εξαρτήσεις. Δεν δείχνει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Η συνεχής άρνηση της Γερμανίας για την ενοποίηση των κρατών και των τραπεζών βάζει φρένο στις εξελίξεις στην τεχνολογία, στην επιστήμη και στις νέες τεχνικές προκειμένου να διατηρήσει την θέση της στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία.
Γεγονός ένατο. Η Ελλάδα όντας ένας μικρός κρίκος μιας αλυσίδας εξαρτημένης οικονομίας μόνο από την Ευρώπη, έχει εμπλακεί σε εσωτερικά ζητήματα και αδυνατεί να δει μια πραγματικότητα. Χθες, μόλις, δήλωσε ο κ. Βρούτσης ότι ανοίγει ο πόλεμος κατά της ανεργίας. Τώρα κατάλαβαν οι κρατούντες ότι η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 35%!!!, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών. Το γραφείο του Πρωθυπουργού θα είναι η έδρα των επιχειρήσεων κατά της ανεργίας. Ξέχασαν, όμως, να πουν ότι η ελληνική οικονομία είναι απόλυτα εξαρτημένη από μια ομάδα υπαλληλίσκων, της Ευρωπαϊκής νεοκουλτούρας. Η νεοοικονομικοπολιτικές αντιλήψεις του Σόϊμπλε και των συνεργατών του  περί περιορισμών των ελλειμμάτων, συρρίκνωσης των εθνικών οικονομιών, πίεσης του εργατικού δυναμικού, ώθησης του παραγωγικού δυναμικού στην εφεδρεία προωθεί το απόλυτα ελεγχόμενο σύστημα στην μελλοντική του συρρίκνωση αφήνοντας τις αναδυόμενες οικονομίες να ελέγξουν πιο πολύ την παγκόσμια παραγωγή. Ουσιαστικά επιθυμεί να χειραγωγήσει τις εγχώριες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις χωρίς η ίδια να αντιλαμβάνεται ΄τι ο δρόμος αυτός οδηγεί στην χρεοκοπία μιας ολόκληρης ηπείρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...