Τρίτη 23 Απριλίου 2013

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   Νο   38
                                        ------------------------------------

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ       23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
ΘΕΜΑ                ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ


 Με θλίψη διαβάσαμε την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΄΄Δράση για μια άλλη Πόλη΄΄ περί παραίτησης του δεύτερου μέλους της στο δημοτικό συμβούλιο.
Η επιστολή παραίτησης του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου δεν είναι μια απλή παραίτηση για διάφορους λόγους ως συνήθως επικαλούνται κάποιοι στις παραιτήσεις τους. Διαβάσαμε το κείμενο και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σαφείς κατηγορίες εναντίον δύο κατευθύνσεων.
Η πρώτη αναφέρεται στις ΄΄ασφυκτικές΄΄ διατάξεις του ΄΄Καλλικράτη΄΄. Μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Σ΄αυτό το ζήτημα παρ΄όλο που προκαλέσαμε πολλές φορές, όπως και η πλευρά της ΄΄Δράσης΄΄ να συζητήσουμε τα περί ΄΄Καλλικράτη΄΄ και να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας του δημοτικού μας συμβουλίου, δυστυχώς όχι μόνο αποτύχαμε αλλά δεχθήκαμε και ασυνήθιστες επιθέσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η δεύτερη απευθύνεται στην αυτή κάθε αυτή την λειτουργία του δημοτικού μας συμβουλίου με ευθύνη της σημερινής διοίκησης και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Και σ΄αυτό μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες που διαμόρφωσε η σημερινή διοίκηση για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου κάθε άλλο παρά εντάσσονται σε συνθήκες δημοκρατίας και χρηστής λειτουργίας. Η συμπεριφορά, η ποιότητα και οι τακτικισμοί έχουν επικρατήσει απόλυτα. Το μοναδικό ενδιαφέρον από την πλευρά της διοίκησης είναι η τέλεση (η εκτέλεση καλύτερα) των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με στόχο την επισημοποίηση των ήδη ειλημμένων αποφάσεων της διοίκησης. Έχει στηθεί ένας μηχανισμός ψήφισης όλων των θεμάτων της πόλης κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της σημερινής διοίκησης. Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου απαξιώθηκαν και βρέθηκαν μακριά από τον πραγματικό ρόλο του δημοτικού συμβουλίου. Προσαρμόζονται στις επιθυμίες της πλειοψηφίας. Η παρουσία της αντιπολίτευσης (κατά την ΄΄δημοκρατική΄΄άποψη του προέδρου και της διοίκησης είναι περιττή.
Εκφράζουμε την θλίψη μας για το γεγονός, που για μας είναι μια πράξη που δεν τιμά ούτε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου πολύ περισσότερο την σημερινή δημοτική αρχή. Επί των ημερών της συνέβη και αυτό, να παραιτούνται δημοτικοί σύμβουλοι καταγγέλλοντας στην ουσία την απαξίωση των θεσμών και του κύρους του δημοτικού συμβουλίου.
Αν και η δημοτική αρχή με το προεδρείο θα προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει και να απαξιώσει και αυτή την παραίτηση, όπως ενεργεί συνήθως, εμείς κρίνουμε την ενέργεια και το κυρίως το περιεχόμενο του σκεπτικού της παραίτησης, που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



Υ/Γ  Δείτε αναλυτικά τα δάνεια, που επιμηκύνθηκαν στην ιστοσελίδα www.operiigitisv.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...