Τρίτη 16 Απριλίου 2013

H ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ <ΕYΦΑΝΤΑΣΤΟ BLOG>

Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνει τα πιο πάνω θέματα για συζήτηση.
Άξιο επισήμανσης είναι το με αριθμό 1 θέμα προς συζήτηση.
Αφορά την χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα και ασφαλώς χρήματα τρεις δράσεις, οι οποίες λειτουργούν στον Δήμο από το 2000.
Τα προγράμματα χρηματοδοτήθηκαν με πακτωλό χρημάτων αλλά με την προϋπόθεση οι φορείς υλοποίησης, κυρίως δήμοι άρα και ο δήμος Βριλησσίων, να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές ώστε μετά την παρέλευση τετραετίας να στηριχθούν με ίδιους πόρους.
Με το τέλος της τετραετίας ο δήμος αφού δεν εξέφρασε κανένα ενδιαφέρον να αποκτήσει αυτές τις υποδομές εντάχθηκε στην μάζα των δήμων που επανήλθαν να απαιτήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση δια μέσου των κυβερνήσεων την συνέχιση της χρηματοδότησης κι επομένως την συνέχιση της λειτουργίας τους.
Το εγχείρημα πέτυχε. 
Με διάφορα επιχειρήματα που δεν είχαν ποτέ καμιά σοβαρότητα αντικειμενικότητα και σεβασμό οι επόμενες κυβερνήσεις κατάφεραν την συνέχιση αυτών των χρηματοδοτήσεων.
Υποτίθεται ότι σ΄αυτό το διάστημα οι δήμοι όφειλαν αν μη τι άλλο να διευρύνουν και να εμπλουτίσουν τις δομές αυτές.
Από την πλευρά του δήμου Βριλησσίων καμιά ενέργεια δεν έγινε προς την κατεύθυνση αυτή. Η λειτουργία τους παραμένει στην ίδια μορφή με αυτή που άρχισε η λειτουργία τους να μην πούμε ότι ορισμένες δομές υπολειτουργεί και μάλιστα σε πολλά σημεία κινείται στα όρια του νόμου!!!
Με την σημερινή συνεδρίαση η διοίκηση αποστέλλει στο δημοτικό συμβούλιο εισήγηση όπου φαίνεται να διεκδικεί εκ νέου την χρηματοδότηση αλλά και επί πλέον επιχειρεί να τεκμηριώσει την θέση αυτή συγκρινόμενη με άλλους δήμους όπου η χρηματοδότηση ήταν μεγαλύτερη και άρα νιώθει αδικημένη!!!
Και μόνο το γεγονός ότι επιχειρείται να παρουσιάσει την διαφοροποίηση ανάμεσα σε δήμους αναφορικά με το ύψος της χρηματοδότησης αρκεί να καταλάβει κανείς το είδος της πολιτικής που ασκεί η σημερινή διοίκηση.
Επιθυμεί να αποσπάσει μεγαλύτερα ποσά, τα οποία κανείς δεν ξέρει πώς τα διαχειρίζεται παρά μόνο η ίδια, χωρίς να επιδιώκει να βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Τρανό παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα ΄΄Κρίκος΄΄ όπου τα παιδιά κινούνται σε προβληματικούς χώρους, χωρίς την απαραίτητη φροντίδα γι΄αυτά ακόμη και σε βασικές υποδομές.
Ένα λεωφορείο που μετέφερε τα παιδιά στους προβληματικούς αυτούς χώρους υπήρχε και αυτό μια έως δυο φορές την εβδομάδα κινείται εξ αιτίας της παλαιότητάς του. Συνεχώς βρίσκεται στο συνεργείο. Τις ημέρες αυτές που δεν μεταφέρονται τα παιδιά το πρόγραμμα αν δεν λειτουργεί καθόλου, υπολειτουργεί.
Τελευταία οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών φρόντισαν να δανειστούν από άλλο φορέα ένα μικρό αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφέρει τα παιδιά. 
Τώρα θυμήθηκε (η διοίκηση) ότι υπήρχε και μια άλλη δράση - δομή, τα παιδιά 6-12 ετών και επιχειρεί να πείσει ότι ενδιαφέρεται να λειτουργήσει με κοινωνική ευαισθησία.
Ασφαλώς στην εισήγηση δεν ξεχνά (η διοίκηση) την χρηματοδότηση των οικογενειών με παιδιά στους Παιδικούς σταθμούς. εκεί επιχειρεί και πάλι την σύγκριση ανάμεσα σε χρηματοδοτήσεις δήμων προκειμένου να λάβει μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις για τον δήμο.
Ασφαλώς καλή η χρηματοδότηση, καλή η επιδίωξη αλλά ποιος διαχειρίζεται αυτό το ξένο χρήμα που εξ αιτίας αυτών των χρηματοδοτήσεων η χώρα πληρώνει τις άχρηστες αυτές πολιτικές;
Γιατί να δοθούν χρήματα σε χέρια που αμφισβητείται η χρηστή διαχείρισή τους;
Πώς, λοιπόν, ζητεί η διοίκηση κι άλλα χρήματα όταν αυτά που έχει πάρει ως τώρα ούτε έπιασαν τόπο ούτε και υποδέχθηκαν με σεβασμό;
Αυτά τα λίγα (γιατί έχουμε και άλλα ωραία γεγονότα που έχουμε να πούμε γι΄αυτό το είδος της διαχείρισης της εξουσίας).

<Αυτά τα λέει ένα ευφάνταστο blog>
ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...