Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΑΞΕΓΩΓΗΣ ΤΩΝ

Διαρροές στα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι στην κυβέρνηση άνοιξε το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η αλλαγή συνίσταται στην καθιέρωση δύο ενιαίων ψηφοδελτίων, το ένα θα αφορά τους υποψηφίους δημάρχους και το άλλο τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Το θέμα είχαμε δημοσιεύσει παλιότερα από τις σελίδες αυτές και είχε νόημα γιατί από ενός έτους και πλέον η σκέψη ήταν να απαλλαγούν τα κόμματα από την σκληρή δοκιμασία της απόδοσης χρίσματος ή στήριξης σε κάποιο υποψήφιο δήμαρχο αποκλείοντας έτσι άλλους υποψηφίους του ιδίου κόμματος. Η διαδικασία αυτή δημιουργούσε πάντα εσωτερικές έριδες και εντάσεις ενώ απομακρύνονταν από την ουσία τηας ανάδειξης των αιρετών από τις τοπικές κοινωνίες.
Η ΚΕΔΕ αντιδρά στην λογική αυτή ισχυριζόμενη ότι με τον τρόπο αυτό οι δήμοι δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και απειλούν ότι θα βρεθούν απέναντι από την κυβερνητική απόφαση.
Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης οριστικοποιείται στις 25 Μαίου 2014, μια εβδομάδα νωρίτερα  από το προβλεπόμενο. Και σ΄άυτό το θέμα η ΚΕΔΕ αντιδρά ισχυριζόμενη και επικαλούμενη κάποια δήλωση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος είχε προτείνει την παράταση των εκλογών κατά ένα χρόνο περίπου, ήτοι τον Οκτώβριο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...