Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Πέρασε η πρώτη ημέρα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που γίνεται στα Ιωάννινα, χωρίς να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε η ΚΕΔΕ.
Ο πρόεδρος κ. Ασκούνης βρέθηκε απέναντι από την διαφαινόμενη απόφαση της Κυβέρνησης να γίνουν οι εκλογές κανονικά στις 25 Μαίου 2014, όπως έχει ορισθεί από τον ΄΄Καλλικράτη΄΄. Όπως, επίσης, βρέθηκε απέναντι για την κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου για τους υποψηφίους δημάρχους και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. 
Επικαλέστηκε την απόφαση της ΚΕΔΕ στο συνέδριό της πέρσι και ισχυρίστηκε ότι σε καμία χώρα Ευρωπαϊκή δεν γίνονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές.
Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης εκπροσωπώντας την κυβέρνηση δεν έδωσε άμεση απάντηση αλλά έμμεσα έδειξε το Μέγαρο Μαξίμου, εννοώντας ότι είναι θέμα της κυβέρνησης.
Η πρόταση της ΚΕΔΕ για νέο τρόπο κατανομής των ΚΑΠ (κεντρικοί αυτοτελείς πόροι) πέρασε χωρίς απάντηση και αυτή.
Έτσι ο απολογισμός της πρώτης μέρας δείχνει ότι καμιά αλλαγή δεν φαίνεται να γίνει δεκτή, τουλάχιστον επισήμως στο συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...