Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΟΙ....ΛΕΦΤΑ (ΤΩΡΑ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

Το τι συμβαίνει στο χρηματιστήριο αυτές τις ημέρες είναι απίστευτο. Είχαμε αναφέρει ότι ΄΄οι μέλισσες που θα πάνε.....στο μέλι και στο γλυκό, ποτέ στις ακαθαρσίες΄΄.
Έτσι ακριβώς γίνεται στον χρηματιστηριακό χώρο. Διακονούνται άπειρα χρήματα ενώ τρομακτικές οι ανακατατάξεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Η δομή των μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών ανατρέπονται. Η σύνθεσή τους έχει ήδη αλλοιωθεί. Τίποτα δεν είναι ίδιο με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι πριν λίγο καιρό.
Ξένα funds, έχουν κυριεύσει την Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Καραβιές χρήματος έχουν παρκάρει στην οδό Σοφοκλέους 10. Οι Ελληνικές τράπεζες αποτέλεσαν μεγάλο πόλο έλξης κεφαλαίων με αφορμή την ανακεφαλαιοποίησή τους. 
Κάθε ημέρα διακινούνται εκατομμύρια μετοχικών τίτλων στις τράπεζες με συγκεκριμένο στόχο. Είναι γνωστό ότι πολλές από τις τράπεζες που γνωρίζαμε έχουν εξαφανιστεί, έχουν απορροφηθεί από άλλες, μεγαλύτερες και συστημικότερες. Μεγαλοεπενδυτές του παγκόσμιου στερεώματος έχουν καταφθάσει και εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις τράπεζες και όχι μόνο.
Η αναβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας από οίκους αξιολόγησης (έπονται και άλλοι μετά την Fitsch) έδωσαν σημαντικό κίνητρο για συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση. 
Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και ακολουθούν οι μικρότερες εισηγμένες έχουν διεγείρει το ενδιαφέρον των εγχώριων επενδυτών που εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας και επανακάμπτουν στο χρηματιστήριο ύστερα από 13 χρόνια!!!
Το ΄΄έξυπνο΄΄ χρήμα όμως είναι εδώ από αρκετό καιρό και ήδη καταγράφει σημαντικά κέρδη. 
Η συμβουλή μας για όλους είναι: ΄΄Μην κάνετε τον ειδικό αλλά να συμβουλεύεστε τον ειδικό΄΄.
Θα δούμε σημαντικά γεγονότα που η Ελληνική αγορά δεν έχει ξαναδεί ποτέ. 
Ο καθημερινός τζίρος στο Ελληνικό χρηματιστήριο από ένα επίπεδο 20 εκατομμυρίων πέταξε στα 120 εκατομμύρια και έχει δρόμο πολύ ακόμη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...