Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΚΟΔΑΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν από τα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών ταμείων, που κατείχαν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Η τράπεζα βρίσκεται στην διαδικασία αύξησης κεφαλαίου ύστερα από το φοβερό ΄΄κούρεμα΄΄, που αποφάσισε η Τρόϊκα και η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει ασφαλιστικό ταμείο που να μην έχει στο χαρτοφυλάκιό του τίτλους μετοχών της Εθνικής. Έτσι έπρεπε να συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας. Όμως η κυβέρνηση αφ΄ενός και η αδυναμία (έλλειψη ρευστότητας) των ταμείων να συμμετέχουν αποφάσισαν την μη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν να πουλήσουν τα δικαιώματα της αύξησης. Κι ενώ το δικαίωμα άρχισε να διαπραγματεύεται στο 4,5 ευρώ περίπου έφτασε μόλις στα .....4 λεπτά!!!! 
Εκατομμύρια δικαιώματα πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές επιβαρύνοντας τα ταμεία με πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σήμερα λήγει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της τράπεζας, η οποία να επισημάνουμε ότι αγωνίζεται να εξασφαλίσει την επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% ώστε να μην κρατικοποιηθεί.
Να μην σχολιάσουμε ασφαλώς πώς αποκτήθηκαν οι μετοχές των τραπεζών από τα ασφαλιστικά ταμεία, ποιος διαχειρίζονταν τα χαρτοφυλάκια αυτά και πώς λαμβάνονταν οι αποφάσεις αγοράς των μετοχών και ασφαλώς κάποιων ομολόγων, για τα οποία έχουν ειπωθεί πολλά.
Έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία χρεοκόπησαν και αδυνατούν να πληρώσουν τις συντάξεις και σήμερα αλλά και στο μέλλον.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολλά για τον χειρισμό των χαρτοφυλακίων των ασφαλιστικών ταμείων κι αυτό που θα πούμε μόνο είναι ....κρίμα  στους κόπους των Ελλήνων εργαζομένων!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...