Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Ή 48ΩΡΕΣ!!

Την περασμένη Τρίτη το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν κατάφερε να συμφωνήσει με ποιο τρόπο θα αντιδράσει στα νέα δεδομένα των εξελίξεων στην Παιδεία.
Οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε  48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, η παράταξη της ΔΑΚΕ πρότεινε και συμφώνησε η παράταξη του ΚΚΕ μια 48ωρη, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ δύο 48ωρες  και η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απεργία διαρκείας. 
Με αυτό το τοπίο το ΔΣ δεν αποφάσισε οριστικά ενώ αναμένονται οι συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ που θα συνεδριάσουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου, οι οποίες θα αποφασίσουν για τις αντιδράσεις.
Προγραμματίζεται στις 9 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία να συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ όπου θα ληφθεί οριστικά η απόφαση.
Παράλληλα η ΟΛΜΕ προτείνει στην αρχή των μαθημάτων να προσκαλέσει τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε διάλογο και αμοιβαία ενημέρωση. Την ίδια ημέρα του αγιασμού θα διαβαστεί ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στους μαθητές προς ενημέρωσή τους.
Πάντως η έναρξη των μαθημάτων θα έχει προβλήματα και δεν είναι δυνατή η πρόβλεψη στις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...