Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

65 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. ΑΠΟΦΑΣΗ

Αθήνα,  27 Αυγούστου 2013




65.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

          Στη μεταφορά ποσού ύψους 65.000.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ.), του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», προχωράει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης, όπως προκύπτει από σχετική επιστολή της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Η παρέμβαση αυτή αποτελεί δέσμευση του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, με στόχο να απομακρυνθεί ο κίνδυνος αποκλεισμού μεγάλου αριθμού παιδιών ικανοποιώντας το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για αύξηση των κονδυλίων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Με την παρέμβασή του αυτή το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης παρέχει τα κεφάλαια για να καταστεί δυνατή η φιλοξενία όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η απόφασή μας να μεταφέρουμε 65.000.000 ευρώ δείχνει, για μια ακόμη φορά, την ευαισθησία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Συμβάλουμε με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση ενός κρίσιμου ζητήματος, όπως είναι η φιλοξενία νηπίων και παιδιών σε σταθμούς, ανακουφίζοντας έτσι χιλιάδες οικογένειας».

Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε σχετικά:


«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και την ΚΕΔΕ και αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος μεταφέραμε 65.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών και δίνουμε τη δυνατότητα στο αρμόδιο υπουργείο να εντάξη περισσότερα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...