Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σήμερα θα δημοσιευθούν τα κριτήρια διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων ενώ ταυτόχρονα τίθενται σε διαθεσιμότητα 2200 καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης.
Η πλευρά της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση. Οι βουλευτές καλούνται να συναινέσουν σε απολύσεις στο δημόσιο, σε αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με απώτερο σκοπό την απόλυση την στιγμή που πολλοί απ΄αυτούς δημοσίως έχουν πάρει αρνητική θέση γι΄αυτά.
Κρίνεται η βιωσιμότητα του κυβερνητικού συνασπισμού με τις τελευταίες αποφάσεις. Χθες μόλις βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ψήφισε ΄΄παρούσα΄΄ σε τροπολογία που ήλθε ξαφνικά και που αφορούσε τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ.
Αναστατώθηκε ο μηχανισμός όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ εν όψει ανάλογων περιστατικών απειθαρχίας για ψήφιση άλλων παρόμοιων μέτρων.
Παρ'  όλο που έχει διαμηνυθεί και από τους μηχανισμούς και των δυο κομμάτων ότι δεν θα δεχθούν απειθαρχία και ανυπακοή απειλώντας ακόμη και με διαγραφή φαίνεται ότι οι απειλές θα μείνουν στο επίπεδο των απειλών. 
Η ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει η κυβέρνηση στην Βουλή δεν αφήνει περιθώρια υλοποίησης των απειλών. Οι 155 βουλευτές της πλειοψηφίας κρίνεται ανασφαλές περιβάλλον για να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα των μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεις που ουσιαστικά έχουν να κάνουν με συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και περιορισμός των δαπανών, κυρίως σε επίπεδο μισθών και συντάξεων σ΄ένα περιβάλλον που κινείται στα όρια της κοινωνικής αντοχής.
Στο ενδεχόμενο μιας καταψήφισης ενός επόμενου μέτρου μπορεί να αναμένουμε την διάλυση της σημερινής βουλής και στη προσφυγή στις κάλπες.
Η εξέλιξη αυτή θα ανατρέψει πλήρως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει επιβάλλει η τρόϊκα με απρόβλεπτα αποτελέσματα. 
Αν συμβεί αυτό, δηλαδή το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής έκρηξης με αφορμή την καταψήφιση ενός νομοσχεδίου μέτρων στο επόμενο διάστημα και πριν τις Γερμανικές εκλογές ίσως να αποτελέσει την αφορμή οι Ευρωπαίοι να δουν με διαφορετικό μάτι την πραγματική κατάσταση στην Ελληνική αγορά, την οικονομία, στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.
Η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι το αμέσως επόμενο βήμα δοκιμασίας της κυβέρνησης. Πολλοί βουλευτές έχουν πάρει θέση αρνητική και δεν θα υπερψηφίσουν παρ΄όλο που το ΔΝΤ πιέζει να περάσει από την Βουλή. Αν τελικώς υπάρχουν υπόνοιες ότι δεν θα περάσει από την Βουλή δεν αποκλείεται να έχουμε την εφαρμογή του νέου νόμου με παράκαμψη της Βουλής. Νομοθετική ρύθμιση και τέλος. Σ΄αυτό το ενδεχόμενο έχουμε την άποψη ότι η πρωτοβουλία για το έναυσμα κοινωνικών αντιδράσεων θα μεταφερθεί στην ίδια την κοινωνία.
Τότε το φαινόμενο θα μεταφερθεί σε όλο τον φτωχό νότο και τότε η Γερμανία όντας σε περίοδο εκλογών θα βρεθεί μπροστά σε απίθανα γεγονότα.
Αυτό το σενάριο αυτή την στιγμή εξετάζει και φοβάται η Γερμανική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...