Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΪ

Δεν πέρασαν παρά μόλις 4 ώρες που γράψαμε τις εκτιμήσεις μας με τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Σόϊμπλε και φούντωσαν τα σενάρια και οι ειδήσεις με νέες δηλώσεις και νέες εξελίξεις.
Στο προσκήνιο εμφανίστηκε ο κ. Σρέντερ και μάλιστα στο πλευρό του κ. Στάινμπρουκ. 
Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι οι δηλώσεις Σόϊμπλε ήταν απάντηση στην αντιπολίτευση στην Γερμανία ότι η κ. Μέρκελ δεν είναι διατεθειμένη να συναινέσει σε κούρεμα του Ελληνικού χρέους, κάτι για το οποίο κατηγορείται από αντιπολίτευση.
Ουρά στα λεγόμενα του κ. Σρόϊντερ ήταν και οι δηλώσεις του κ. Ρέν, απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την τακτική της κ. Μέρκελ. Άλλωστε από εκεί πηγάζει και η δική του πολιτική δύναμη και εξουσία. 
Το σκηνικό συμπληρώνεται σιγά αλλά σταθερά και όσο πλησιάζουμε στις Γερμανικές εκλογές τόσο θα υπάρξουν πολιτικές εντάσεις στην Γερμανία με επίκεντρο το Ελληνικό ζήτημα.
Η Ελλάδα βρίσκεται να κυριαρχεί στην ρητορική της αντιπαλότητας των κομμάτων στην Γερμανία. 
Εκτιμούμε ότι θα εμφανιστούν και άλλες αυτού του είδους προκλήσεις ίσως πιο έντονες. 
Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι και τόσο χρήσιμες για την χώρα μας. Οι εκλογικές αναμετρήσεις σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα να αποτελούν αιτία να οδηγείται μια χώρα στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Να κρέμεται από τα χείλη και την διάθεση μιας πολιτικής μερίδας σε εσωτερικό άλλης χώρας.
Θλιβερό και ξένο στις αρχές πάνω στις οποίες γεννήθηκε η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης των λαών. 
Στο πλαίσιο μιας μετατόπισης της λύσης του Ελληνικού προβλήματος είναι και η επίσκεψη Άσμουσεν σήμερα στην Αθήνα.
Προετοιμασία για διερεύνηση και μάλλον κατάθεσης πρότασης για συζήτηση στο εσωτερικό πολιτικό σύστημα μιας επί πλέον χρηματοδότησης για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για την επόμενη διετία. Κάτι που απέκλειε με σωρεία δηλώσεων το πολιτικό σύστημα στην Γερμανία μόλις πριν λίγες ημέρες ακόμη.
Είναι εύκολο να δει κανείς την αλήθεια για το Ελληνικό ζήτημα. Η άρνηση της Γερμανίας ουσιαστικά και των δορυφόρων της να δώσει μέσα από τους κόλπους της ΕΕ οριστική λύση στο Ελληνικό ζήτημα δείχνει αφ΄ενός την διάθεσή της να εξαρτήσει ακόμη πιο πολύ την Ελληνική οικονομία από εκείνη και αφ΄ετέρου να μην χαθεί η εξουσία στην ίδια την Γερμανία.
Όμως ο χρόνος στην Ελλάδα τρέχει και τρέχει σε βάρος της δικής μας οικονομίας και της δικής μας προόδου. Είναι αναγκαίο να αναμένουμε τις εξελίξεις στην Γερμανία; Φαίνεται ότι η εξάρτησή μας είναι καλά ριζωμένη και σ΄αυτό εμείς οι ίδιοι είμαστε υπαίτιοι. Η σημερινή κατάντια σε μεγάλο μέρος οφείλεται στις δικές επιλογές και στις δικές μας νοοτροπίες και λογικές. Η εύκολη αποδοχή ενός ανίκανου πολιτικού συστήματος έδωσε την ευκαιρία στην κάθε κ. Μέρκελ να το εκμεταλλευθεί.  
 Και το εκμεταλλεύθηκε περίφημα σε πολιτικό και σε οικονομικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...