Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΔΡΑ

Η Περιφέρεια Αττικής ενέταξε στο ΠΕΠ Αττικής την κατασκευή νέου κτηρίου όπου θα στεγαστεί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το έργο προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι έκτασης 2500 τετραγωνικών μέτρων και θα κτιστεί στην Πεντέλη.
Το έργο είναι πολύ σημαντικό, λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης του Ινστιτούτου δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις του θα διευρυνθούν και θα δοθεί η ευκαιρία να εγκατασταθούν και άλλοι σταθμοί παρακολούθησης σεισμικών δραστηριοτήτων σε πολλά άλλα σημεία της χώρας.
Για τους όμορους δήμους αποτελεί ένα σημαντικό έργο όπως θα είναι επίσης σημαντικό έργο και ανάλογες άλλες δράσεις για περισσότερα ερευνητικά κέντρα, τα οποία ασφυκτιούν σε μικρούς και μη λειτουργικούς χώρους.
Η έρευνα στην χώρα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, λείπουν, όμως, οι επενδύσεις και η οικονομική στήριξη ώστε να αποτελέσουν αρχή για νέες σελίδες σημαντικών προοπτικών στις επιστημονικές δομές της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...