Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η τρέχουσα εβδομάδα αποτελεί μια ισχυρή δοκιμασία για την κυβέρνηση αφού πολλοί φορείς εργαζομένων θα βρεθούν στους δρόμους διαδηλώνοντας για το ζήτημα της διαθεσιμότητας.
Στον χώρο της παιδείας ήδη τρέχει πενθήμερη απεργία, από σήμερα έως την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών θα συνεδριάσει εκ νέου ώστε να αποτιμήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει την περαιτέρω κινητοποίηση για μια ακόμη πενθήμερη.
Στο χορό των απεργιών θα βρεθούν και οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης με 48ωρη απεργία.
Δεν θα παραμείνουν έξω οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα απεργήσουν Τρίτη και Τετάρτη με 48ωρη απεργία.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων απεργούν από σήμερα και για άγνωστο διάστημα αφού ήδη ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν κλείσει από την περασμένη εβδομάδα.
Στον χώρο της υγείας οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό απεργούν για το θέμα της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας.
Επίσης οι εργαζόμενοι διοικητικοί υπάλληλοι στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ συμμετέχουν στην 5μερη απεργία.
Οι σχολικοί φύλακες βρίσκονται ήδη σε μόνιμη κινητοποίησ.
Όλοι οι φορείς θα προσπαθήσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα.
Η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις των εργαζομένων και θα δοκιμαστεί στις αντοχές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...