Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                  

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  43ο

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ        20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΘΕΜΑ                ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

 Η δημοτική μας παράταξη καταδικάζει το γεγονός της στυγερής δολοφονίας ενός συμπολίτη μας. Η Ελληνική οικογένεια έχασε ένα μέλος της από χέρι άλλου συμπολίτη μας εν ονόματι πολιτικών αντιθέσεων.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την βία όποιας μορφής κι αν είναι από κάθε αιτία και πηγή, που προέρχεται.
Το πολύτιμο αγαθό της ζωής δεν έχει κανείς δικαίωμα να αφαιρέσει για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο εξ αιτίας πολιτικών θέσεων και απόψεων.
Υποστηρίζουμε τον διάλογο και την ανταλλαγή θέσεων και απόψεων εντός των κανόνων της δημοκρατίας.
Αναγνωρίζουμε ότι σήμερα υφίσταται έλλειμμα δημοκρατικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει έλλειμμα σεβασμού στην αντίθετη άποψη. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν αναγνωρίζουμε η όποια αντίθεση να είναι αιτία να οπλίζεται χέρι συμπολίτη μας και να αφαιρεί ζωή συνανθρώπου μας.
Είναι γεγονός ότι η σημερινή κατάσταση στην χώρα και όχι μόνο αλλά και στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι προϊόν αλαζονικών και αντιδημοκρατικών ενεργειών και λογικής. Όμως ισχυριζόμαστε ότι αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με αίμα και βία.
Υποστηρίζουμε τον ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο, την ελευθερία των απόψεων και των πολιτικών θέσεων.
Η σημερινή κατάσταση από την οποία διέρχεται η χώρα απαιτεί μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Είναι καιρός να αποδεχθεί το πολιτικό σύστημα σε όλα τα επίπεδα ότι οι αντιθέσεις και οι εντάσεις δεν δίνουν λύσεις. Λύση είναι ο δημιουργικός διάλογος και η εφαρμογή των κανόνων δικαίου και δημοκρατίας. Κάθε δήλωση με εμπρηστικό περιεχόμενο οδηγεί σε μεγαλύτερες εντάσεις και δεν βοηθά στην απεμπλοκή της χώρας από την δύσκολη θέση που βρίσκεται. Ούτε η Ελληνική οικογένεια θα μπορεί να υφίσταται τα δεινά, που προέρχονται από τις διαχρονικά  αδυναμίες του πολιτικού συστήματος, και σε βαθμό μάλιστα που να χάνονται ζωές και μέλη της.
Η πολιτική φλυαρία να τελειώσει εδώ και τώρα. Ο άδικος θάνατος ενός μέλους της Ελληνικής οικογένειας να είναι το τέλος άγριων και βίαιων φαινομένων.
Οι καιροί απαιτούν ηρεμία, δικαιοσύνη, σεβασμό στα βάσανα του λαού, γνώση, αλληλεγγύη και συσπείρωση να στηριχθεί η Ελληνική οικογένεια.
Εμείς, παρ΄όλο που συναντούμε και τοπικά φαινόμενα έλλειψης διαλόγου και σεβασμού ή ακόμη και πρόθεση δημιουργίας εντάσεων και διχασμού, θα προσπαθούμε να βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε τέτοια πρόθεση και ενέργεια.
Θα κινούμαστε πάντα με σεβασμό στην όποια διαφορετική άποψη και θα καλλιεργούμε πνεύμα πολυπολιτισμού, με δημοκρατικό διάλογο. Καλούμε δε όλες τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου να στηρίξουν τουλάχιστον αυτές τις βασικές αρχές της λειτουργίας μας και να μην περιμένουμε να χυθεί αίμα για να αλλάξουμε νοοτροπίες και λογικές ενός άρρωστου πολιτικού παρελθόντος.

    ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

info@nikolaoszisis.gr

operiigitis@gmail.com



ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...