Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πριν από λίγες ημέρες επιτροπή κατοίκων της οδού Αργυροκάστρου κατέφυγε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για να διαμαρτυρεί για την αυθαίρετη αντιδρόμηση από τον δήμαρχο Βριλησσίων της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, η οποία έγινε αιτία να εκτραπούν χιλιάδες αυτοκίνητα έξω από τα σχολεία της οδού Ταϋγέτου. Επίσης, κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών αίτημα τιμωρίας του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Βριλησσίων για τη σύνταξη εικονικής κυκλοφοριακής μελέτης και πρωτοφανούς προσβλητικής συμπεριφοράς εναντίον δημοτών.
Πρέπει επιτέλους κάποιος θεσμός να μας προστατεύσει. Παρακαλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ανεξαρτήτως παρατάξεων, να θέσουν αποφασιστικά το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο πριν θρηνήσουμε θύματα. Το θέμα δεν είναι πολιτικό ή παραταξιακό, είναι ανθρώπινο και αφορά στην ασφάλεια παιδιών.
Το έγγραφο που επιδώσαμε στη Νέα Δημοκρατία και τον Υπουργό Εσωτερικών είναι το παρακάτω: 

Θέμα: "Κυκλοφοριακές αυθαιρεσίες του δημάρχου Βριλησσίων Κων. Ιωαννίδη, που βάζουν σε κίνδυνο παιδιά"

Είμαστε κάτοικοι των Βριλησσίων και απειλείται η ασφάλειά μας εξ αιτίας μιας αυθαίρετης κυκλοφοριακής παρέμβασης του δημάρχου Κων. Ιωαννίδη. Με μια εικονική μελέτη λίγων σειρών ο δήμαρχος αντιδρόμησε τμήμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, που βρίσκεται δίπλα στη λεωφόρο Πεντέλης, και τη μετέτρεψε σε ιδιωτικό δρόμο μηδενικής κυκλοφορίας για  εκλεκτούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διοχετευθούν 3.000 αυτοκίνητα καθημερινά στις παρακείμενες και χωρίς πεζοδρόμια οδούς Αργυροκάστρου και Ταϋγέτου, που περνούν μπροστά από τέσσερα σχολεία. Από τότε έχουν γίνει δεκάδες ατυχήματα ανάμεσα σε διερχόμενους μαθητές και από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Στείλαμε επιστολές στον δήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία, με τις οποίες ζητήσαμε την επανεξέταση του θέματος, κανείς, όμως, δεν απάντησε, παρά την υποχρέωση των δημόσιων υπηρεσιών να απαντούν στους πολίτες. Παρευρεθήκαμε, επίσης, σε δημοτικά συμβούλια, όπου ο δήμαρχος μας αντιμετώπισε με πρωτοφανή περιφρόνηση και αγένεια.

Επίσης, η Τεχνική Υπηρεσία μάς απηύθυνε ανοιχτή επιστολή, απόσπασμα της οποίας παραθέτουμε, για να φανεί η κατάντια του Δήμου Βριλησσίων: «Αναμένετε εναγωνίως το πρώτο ανθρώπινο θύμα, και μάλιστα παιδί, από ατύχημα, για να εκραγείτε και να καταλύσετε κάθε έννομη τάξη. Σε αυτό τον παροξυσμό, θύμα του μένους σας έχει πέσει και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Αιδώς για σας τους κατοίκους που υπογράψατε το κείμενο διαμαρτυρίας». Εκεί κατάντησε ο δήμαρχος τη δημόσια διοίκηση στα Βριλήσσια, να προσβάλει βάναυσα οικογενειάρχες και να τους κατηγορεί εγγράφως ότι εύχονται ενδόμυχα να σκοτωθούν παιδιά. Δεν έχει ξανασυμβεί δημόσιες υπηρεσίες να προσβάλουν σε πρώτο πρόσωπο πολίτες, αυτό είναι ένα σοβαρότατο παράπτωμα, που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Αντί να απαντήσουν επί της ουσίας στις αγωνιώδεις εκκλήσεις μας, μας επιτίθενται κι από πάνω.

Παρακαλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να υποχρεώσει τον δήμαρχο να πάρει αμέσως πίσω την επικίνδυνη κυκλοφοριακή ρύθμιση πριν ανοίξουν τα σχολεία και να απαντήσει στα πρωτοκολλημένα έγγραφα των δημοτών. Επίσης, να τιμωρήσει τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας για την πρωτοφανή γραπτή προσβλητική επίθεση προς τους δημότες, καθώς και για την εκπόνηση της εικονικής κυκλοφοριακής μελέτης. Θα καταφεύγαμε στη δικαιοσύνη για να βρούμε το δίκιο μας, αλλά αυτή απονέμεται πολύ αργά στη χώρα μας, ενώ το πρόβλημά μας είναι πολύ επείγον.

Παρακαλούμε, επίσης, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που στήριξε τον Κων. Ιωαννίδη ως δήμαρχο στις δημοτικές εκλογές, να τον υποχρεώσει να δώσει εξηγήσεις για την αυθαιρεσία του. Πιστεύουμε ότι φέρουν και τα κόμματα ευθύνη για τις ακραίες συμπεριφορές των στελεχών τους. Δεν έχουμε κανένα λόγο τόσοι άνθρωποι να  κατηγορούμε άσκοπα τον δήμαρχο, δεν πρόκειται για πολιτική αντιδικία, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική του τοποθέτηση. Το μόνο που μας νοιάζει είναι ότι κινδυνεύουν παιδιά εξαιτίας του.

Για καλύτερη ενημέρωσή σας επισυνάπτουμε: α) φωτογραφίες που απεικονίζουν μερικά από τα πολλά ατυχήματα ανάμεσα σε μαθητές, β) την εικονική μελέτη που εξέτρεψε την κυκλοφορία έξω από τα σχολεία, γ) την προσβλητική επιστολή της τεχνικής υπηρεσίας εναντίον των δημοτών, δ) τις ενόργανες μετρήσεις του Δήμου Βριλησσίων, που αποδεικνύουν τη διέλευση 3.000 και πλέον αυτοκινήτων καθημερινά έξω από τα σχολεία.
Βριλήσσια 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ομάδα κατοίκων Βριλησσίων

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...