Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ!!!!!



Το Αμερικανο_κορεατικό Ινστιτούτο Τζόνς - Ηόπκινς έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία που δείχνει ότι πυρηνικό εργοστάσιο στην Βόρεια Κορέα εκπέμπει καπνούς δείγμα ενεργοποίησής του.
Κοντά στον σταθμό υπάρχουν σε εξέλιξη εργασίες με άγνωστο αντικείμενο. 
Η Ρωσία δηλώνει ανήσυχη για την εξέλιξη και για τις ενδεχόμενες συνέπειες στην επαναλειτουργία του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος είναι τεχνολογίας της δεκαετίας του ΄50 με πολλά προβλήματα στην υποδομή του.
΄΄Δεν έχουμε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο αντιδραστήρας επαναλειτουργεί΄΄ τόνισε ρωσική πηγή.
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Βόρεια Κορέα δήλωσε από την πλευρά του ότι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την επαναλειτουργία του αντιδραστήρα θα πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα.
Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι η Βόρειος Κορέα φαίνεται να έχει θέσει σε επαναλειτουργία τον πυρηνικό αντιδραστήρα στον σταθμό Γιανγκμπιον, ο οποίος παράγει πλουτώνιο για να επιταχύνει το στρατιωτικό πυρηνικό του πρόγραμμα.
Η φωτογραφία ελήφθη στις 31 Αυγούστου και δείχνει ατμό να βγαίνει από ένα από τα παρακείμενα κτίρια του σταθμού.
Από την Βιέννη ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο δήλωσε ότι παρακολουθεί την δημοσίευση των πληροφοριών αλλά δεν έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση εκεί.
Ο αντιδραστήρας αυτός έχει την ικανότητα να παράγει 6 κιλά πλουτωνίου ετησίως, το οποίο η Βόρεια Κορέα μπορεί να χρησιμοποιήσει για μια σχετική αύξηση του μεγέθους του πυρηνικού της οπλοστασίου.
Ο αντιδραστήρας σταμάτησε να λειτουργεί το 2007 στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...