Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

΄΄ΒΙΑ΄΄ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΝΤΟΥΚΑ

                                   ΒΙΑ
       Στον απόηχο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
Πριν από λίγες ημέρες έγινε μία στυγερή προμελετημένη και καθοδηγούμενη δολοφονία. Δολοφόνησαν  ένα νέο άνδρα επειδή τόλμησε να έχει μια διαφορετική  πολιτική άποψη. Στοχοποιήθηκε για την αντιφασιστική του ιδεολογία . Οι εργολάβοι της νομιμότητας φρόντισαν να επιβάλλουν την υπεροχή τους με την εφαρμογή της οργανωμένης βίας και όχι με την υπεροχή των ιδεών και αξιών τους .Τελικά η βία είναι το τελευταίο επιχείρημα του αποτυχημένου.  
 Το πολιτικό σύστημα  που εκκόλαψε το αυγό του φιδιού και ανέθρεψε μια κοινωνία   ικανοποιημένη στο έχω και όχι στο είμαι ,μια κοινωνία γαλουχημένη στο ΕΓΩ και όχι στο ΕΜΕΙΣ και το χειρότερο οδήγησε σε μια κοινωνία των ανέργων ,των αυτοκτονιών, των συμπολιτών  μας που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, των αστέγων , των νέων παιδιών που μεταναστεύουν για να εργαστούν, των ληγμένων τροφίμων, προετοίμασαν μια κοινωνία έτοιμη για το έγκλημα και  ο εγκληματίας απλώς  διέπραξε το έγκλημα Αυτό το ίδιο πολιτικό σύστημα μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα αποκηρύσσει τη βία φραστικά χωρίς να σημαίνει ότι την εξαφανίζει και πρακτικά .
Η βία δυστυχώς κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας , έχει γίνει αναπόσπαστη καθημερινή συμπεριφορά .
Στο σχολείο , στο δρόμο , στο γήπεδο ,στην οικογένεια, βία φραστική , οικονομική, σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική, κοινωνική απομόνωση .
Η βία συγκαλύπτεται μόνο με ψέματα και τα ψέματα μόνο με τη βία όπως είπε ο Σολζενίτσιν .
Ας σπάσουμε λοιπόν τη βία αποκαλύπτοντας τα ψέματα.
                             ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΝΤΟΥΚΑ
 Μέλος Δ.Σ Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης
         Εκπρόσωπος από τα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

               Με επικεφαλής το ΝΙΚΟΛΑΟ ΖΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...